Jeste li kad jeli kestene na salatu? Kod nas se kesteni najčešće jedu pečeni ili se od njih rade slastice no ako ih kombinirate s još nekoliko namirnica i napravite od svega salatu, nećete pogriješiti! Recept koji donosimo sastoji se još od pilećih prsa, baby špinata i smokvi dok je preljev klasičan, s balzamičnim octom i maslinovim uljem. Uživajte!

Sastojci:
15 dkg pilećih prsa
60 gr baby špinata
šaka kuhanih kestena
šaka cherry rajčica
3 svježe smokve

Za preljev:
3 žlice maslinovog ulja
1 žličica balzamičnog octa
Sol i papar

Priprema:
Popržite pileća prsa na maslinovom ulju te ih, kad su gotova, narežite na manje komade. Kestene skuhajte, ogulite i ostavite u komadu. Cherry rajčice malo popržite na tavi, prelivene s balzamičnim octom. Smokve operite i narežite.
U posudu stavite baby špinat, cherry rajčice, kestene, narezana pileća prsa i narezane smokve. Posolite, popaprite i prelijte maslinovim uljem i balzamičnim octom. Promiješajte i poslužite!