Hladna jutra su stvorena za uživanje u toplim napicima među kojima se posebno ističe zlatno mlijeko. Šalica tog napitka, zahvaljujući sastojcima od kojih je posebno važna kurkuma u prahu, začin koji snažno utječe na naš imunitet, izlučivanje štetnih tvari iz organizma, ublažava simptome prehlade, viroze, gripe... Zlatno mlijeko nije novost. To je ayurvedski topli napitak koji se po istoj recepturi priprema tisuće godina. Cijenjeno je jer osim što grije i hrani, prema ayurvedskoj medicini smiruje emocije, pruža osjećaj mira. Sam naziv dolazi od boje koja je zahvaljujući kurkumi zlatno žuta, a priprema se od neke vrste biljnog mlijeka (onog od kokosa, soje, zobi, riže ili badema) ili kravljeg mlijeka, kurkume u prahu, malo mljevenog crnog papra te ovisno o receptu ali i navikama uz dodatak đumbira u prahu, svježe naribanog muškatnog oraščića, cimeta, klinčića, kardamona... Zaslađeno šećerom, sirupom od agave ili medom ovo je mlijeko neodoljivo. 

Sastojci:

1 šalica kravljeg, bademovog, zobenog ili sojinog mlijeka
1/4 žličice paste od kurkume
med po želji
1 žličica đumbira u prahu
1/2 žličice cimeta
1 žličica kokosova ulja
Priprema: u posudi pomiješajte pastu od kurkume i mlijeko. Dodajte đumbir i cimet. Sve zajedno zagrijte na srednje jakoj vatri nekoliko minuta, te kada se prohladi dodajte prirodnu masnoću i med. Poslužite, pijte toplo uz povremeno miješanje.