Na godišnjem kongresu grupacije Relais & Chateaux, jednog od globalno najprestižnijih hotelskih i restorantskih udruženja dodijeljene su nagrade ponajboljim članicama grupacije, odnosno zaslužnim pojedincima koji su entuzijastičnim radom svoje matične kuće doveli do ovog značajnog prizananja. kongres je i ove godine održan virtualno te je prenošen uživo iz Pariza za više od tisuću vrhunskih chefova, upravitelja te vlasnika hotela i restorana, u 65 zemalja svijeta, diljem pet svjetskih kontinenata. Za korčulansku Palaču Lešić Dimitri, jednu od prvih hrvatskih R&C članica koja već osmu godinu svojim prisustvom u ovoj kolekciji ekskluzivnih, jedinstvenih i nezavisnih hotela, vila i restorana upisuje Hrvatsku na najluksuzniju turističku mapu svijeta, ovo je bio uistinu izuzetan trenutak jer chef njihovog restorana LD Marko Gajski dobio je vrijedno priznanje za chefa u usponu.

Dean Dubokovic-146
Dean Dubokovič 

"Nagrada je došla kao šlag na tortu nakon odlične sezone, znam da ljudima ta imena ništa ne znače, no nama kuharima znači puno informacija da Relais & Chateaux obuhvaća restorane u kojima kuhaju chefovi Thomas Keller, Daniel Humm, Mauro Colagreco ili Elena Arzak, neki restorani u udruženju imaju po dvije ili tri Michelinove zvjezdice. Kad smo dobili obavijest da smo osvojili nagradu Rising Chef Thropy mislio sam da je neka zafrkancija ili možda neka greška, nisam mogao vjerovati. Nagrada se odnosi na chefa u usponu, ali nezahvalno je reći da sam ja osobno osvojio nagradu. Niti jedna nagrada u gastronomiji ne pripada samo jednoj osobi, svatko u ovom poslu zna da je to rezultat mukotrpnog rada cijele ekipe i tim je tako i doživljava. Ova nagrada nije moja, već naša zajednička", riječi su chefa Marka Gajskog, jednog od najpoznatijih i po mnogima najtalentiranijih kuhara u Hrvatskoj koji je 2020. dobio prvu Michelinovu zvjezdicu, a ove mu je godine ista i potvrđena.

U našoj galeriji pogledajte neka od autorskih jela chefa Marka Gajskog.

Maksim Bašić, Dean Dubokovič Marko Gajski Rising Chef Trophy 2022.