Izgleda da smo pronašli recept za najbolji slatki kruh, idealan za ove blagdane pred nama! Riječ je o kruhu s brusnicama, orasima i koricom naranče, sastojcima koji su u sezoni a znate da jako podržavamo kuhanje sa sezonskim namirnicama. Priprema nije previše zahtjevna, za izradu treba malo više od sat vremena a slatki kruh možete jesti i kao desert ali i za doručak. U nastavku provjerite recept i uživajte u ekslploziji okusa!
Sastojci:
2 šalice brašna
1.5 žličica praška za pecivo
Pola žličice sode bikarbone
Pola žličice soli
1 šalica nasjeckanih svježih brusnica
3/4 šalice grubo nasjeckanih oraha
3/4 šalice soka od naranče
3/4 šalice granuliranog šećera
1/4 šalice maslaca, otopljenog
1 jaje, umućeno
1 žlica narančine korice
Priprema:
Prvo zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Potom u velikoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke - brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. Umiješajte nasjeckane brusnice i orahe i dobro promiješajte. U drugoj zdjeli pomiješajte mokre sastojke - sok od naranče, šećer, otopljeni maslac, jaje i koricu naranče. Sad je vrijeme da spojite suhe i mokre sastojke - mokre ubacite u suhe i lagano promiješajte, ne previše. Dobivenu smjesu prebacite u posudu za pečenje koju ste prethodno namazali s maslacem. Pecite na 180 oko 50 minuta. Kad je kruh gotov, pustite ga da se ohladi debet minuta i potom poslužite. Prijatno!