Volite li panettone zasigurno imate omiljeni brend, okus te način uživanja u ovoj slavnoj (talijanskoj) slastici. Ali što učiniti kad uživanju dođe kraj a vi ne znate što učiniti s ostacima ovog slatkog kruha? Da (ukusno) rješenje postoji potvrđuju zanimljiv savjeti.
1. Tostirajte. Tostiranjem vaš panettone poprima bogati okus i hrskavu teksturu koja će biti odlična podloga za malo maslaca, marmelade ili namaza. Koliko je ova ideja odlična potvrdio je i slavni chef Rene Redzepi koji je na Instagramu otkrio kako obožava tostirani panettone s francuskim sirevima. Pogledajte!
2. Poslužite u slojevima. Narežite ostatke slatkog kruha na tanke kriške. U posudu ili čaše dodajte malo panettonea pa malo mascarpone kreme i svježeg narezanog voća po želji. I tako u redovima.
3. Pretvorite u krutone. Da dobro ste pročitali, pripemite ostatke panettonea poput kockica starog kruha. To se posebno odnosi na one vrste nadjevene knadiranim voćem i grožđicama i to tako da slatki kruh naražete na kockice te ga tostirate ili pečete u pećnici dok ne postane hrskav. Dodajte ga zimskim salatama.
4. Pohajte. Jednako kako bi pripremili pohani kruh pripremite i panettone. Zahvalite kasnije.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.