Puding od tapioke jedan je od onih klasika koji se možda i ne rade više toliko. Šteta, jer izrada nije komplicirana a rezultat je ukusna a i zdrava slastica, odličan izbor i za vas i za vašu djecu. Gotov je u svega pola sata i da, zahtijeva miješanje ali je li to zbilja toliko teško?
U slučaju da se niste do sad susreli s ovim pudingom, recimo par riječi o samoj tapioki. To je škrob iz korijena biljke kasave, koja je porijeklom iz Brazila. Tapioka je ono što ostane kada se napravi brašno od manioke od korijena manioke. Portugalci su ga donijeli na svojim brodovima i proširili po Africi, Aziji i Zapadnoj Indiji.

Tapioka može imati mnogo oblika, ali male perle su ono što se koristi za izradu pudinga od tapioke. Perle tapioke obično su neprozirne kada su sirove, ali postaju podatne i prozirne kada su kuhane.

profimedia-0336289437.jpg
Profimedia 

U nastavku provjerite recept za puding od tapioke.

Sastojci:
1/2 šalice malih perli tapioke (imate ih za kupiti u raznim dućanima zdrave hrane)
3 šalice punomasnog mlijeka (ili obranog mlijeka s dodatkom vrhnja)
1/4 žličice soli
2 velika jaja
4 žlice šećera
1 žličica ekstrakta vanilije

Priprema:
Prvo trebate skuhati tapioku: pomiješajte tapioku, mlijeko i sol u posudi na srednje jakoj vatri. Miješajte dok ne prokuha. Smanjite vatru i kuhajte, nepoklopljeno, na najnižoj mogućoj vatri, postupno dodajući šećer dok se biseri tapioke ne zgusnu.
Ovisno o vrsti tapioke koju koristite, to bi moglo potrajati od 5 minuta do 45 minuta kuhanja na vrlo niskoj temperaturi. Povremeno promiješajte da se tapioka ne zalijepi za dno posude.
U posebnoj posudi umutite jaja. Vrlo polako u jaja umiješajte malo vruće tapioke kako biste izjednačili temperaturu tapioke (da biste izbjegli zgrušavanje). Sad polako dodajte jaja u tapioki u tavi. Pojačajte vatru na srednju i miješajte nekoliko minuta dok ne dobijete gustu konzistenciju pudinga. Nemojte dopustiti da smjesa zakipi jer će se krema od jaja od tapioke zgrušati. Nakon toga ostavite da se hladi 15 minuta. Umiješajte vaniliju. Poslužite toplo ili ohlađeno i ukrasite omiljenim voćem.