Nismo dugo čekali da iz TikTok produkcije jednostavnih, viralnih food ideja izađe novo hit jelo! Ukoliko još niste, vrijeme je da se okušate u pripremi jogurt tosta za čiju su vam pripremu potrebni tost kruh, jogurt (preporuka je grčki jogurt), jaja, javorov sirup (ili med) te voće po želji. Priprema nije zahtjevna, a za poslužiti ovaj slatki doručak potrebno je desetak minuta. ukolik na vrijeme uključite pećnicu. 

Čime nadjenuti jogurt tost? 

Mogućnosti su brojne ali najčešći je odabir bobičasto voće: borovnice, maline, kupine, jagode, koje po želji možete i miješati, te citrusi (probajte sa crvenom narančom) i nektarine. Za one slatkog zuba doborodošle su i čokoladne kombinacije. Privlače i kombinacije voća i avokada, ali je preporuka da se prvo okušate u klasičnijim voćnim kombinacijama.

Za savršeni doručak donosimo i savjet više!

Osim tost kruha možete korisiti bilo koji kruh, ali je preporuka da kruh bude mekan.
Količinu pripremljene kreme možete razdijeliti na više kriški kruha, ali ne štedite, neka budu sočno nadjevene.
Pri pripremi kreme važno je da dobro umutite sve sastojke, posebno pripazite da ste dobro umitili jaje.
Pazite na vrijeme pečenja. Idealno vrijeme je 10 minuta ali ovisno o veličini tosta te količini nadjeva vrijeme pečenja može biti od 8 do 12 minuta. Tost je savršeno spreman kad se rubovi zapeku (ali ne izgore).

Jogurt tost (2 do 3 kriške kruha)

jogurt tost tiktok
Instagram @cookingwithayeh 

Sastojci:
1 jaje
3 žlice grčkog jogurta
2 do 3 žližice javorovog sirupa ili meda
Nadjev:
Šaku svježeg voća po želji
10 g komadića čokolade po želji

Priprema: Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U manjoj zdjeli umutite jaje, jogurt i sirup. Uz pomoć prstiju ili žlice utisnite sredinu kruha kako bi dobili udubinu u koju ćete dodati pripremljenu kremu. Pazite da ne probijete dno kruha. Na dodanu kremu dodajte voće po želji. Pecite na limu za pečenje prekirvenom papirom za pečenje 8 do 12 minuta, ili sve dok se rubovi kruha ne karameliziraju. Po želji dodajte par kapi sirupa ili malo čokolade. Dobar tek.