Već gotovo punih pet godina zagrebački restoran El Toro oduševljava goste izvrsnom kuhinjom, promišljenim jelom i konceptom i nepogrešivim kombinacijama okusa. Od samo otvaranja kuhinju i restoran znalački, uz puno promišljanja i dobru organizaciju vodi chef Mario Mihelj, inače vrijedni suradnik Story Gourmeta. A uz prepoznatljiva jela nadahnuta uglavnom južnoameričkom kuhinjom, El Toro sada nudi i novi koncept poslovnog ručka - dva jela (predjelo i glavno jelo) koja se mogu kombinirati po želji gosta, po povoljnijoj cijeni od 130 kuna, radnim danom između 12 i 17 sati. 

el_torro_DK-3.jpg
Dražen Kokorić Chef restorana El Toro Mario Mihelj

Kao predvodnici trendova na zagrebačkoj gastro sceni, u El Toru i ovom idejom slijede praksu nekih najpopularnijih svjetskih restorana, uobičajeno dolazi u dva ili tri slijeda, a konceptualno se radi o brzoj i cjenovno prihvatljivijoj opciji ručka u vrhunskom restoranu. El Torov business lunch dolazi u dva slijeda, a može se birati tri opcije - mesnu, riblju i vege. Meni, odnosno ponuda će se mijenjati svaka dva tjedna, a za prva dva tjedna chef Mihelj je pripremio mnogo toga zanimljivog.

el_toro_1_Kucera0007_1.jpg
Mario Kučera 

Od predjela tu je azijska goveđa juha s domaćim dumplingsima i hrskavim povrćem, zatim gnudi od kravlje skute s kremom od bosiljka i listićima grana padana te brusketa na zapečenoj focaccia pogači s dimljenom tunom, kiselom korabom i salatom.

Od glavnih jela tu su sporo kuhani svinjski obrazi s domaćim njokima od muškatne bundeve na kremi od peršina, zatim hrskave polpete od hobotnice na kremi od limuna i wasabija s kiselim domaćim povrćem i salatom te zapečena muškatna bundeva na pikantnoj aromatičnoj šalši.

el_toro_1_Kucera0004_1.jpg
Mario Kučera 

"Jela na meniju neće biti samo latinoamerička već ćemo koketirati i s azijskom, talijanskom i francuskom kuhinjom, s naglaskom na naš stil kuhanja. Pokušat ću izbacivati inovativna i zanimljiva jela prateći sezonalnost namirnica. Veselim se feedbacku naših gostiju", otkrio je chef Mario Mihelj.

Nadahnimo se nedavnim člankom iz Financial Timesa "Veliki povratak poslovnih ručkova" s premisom kako su došla vremena kada nam nisu potrebni formalni sastanci s kolegama i partnerima već čavrljanje, veselje, sitno tračanje i pokoja čaša vina uz dobru klopu - krenimo na sastnke uživo uz ukusnu hranu, ali i pokoju čašu dobrog vina.

Više jela iz nove ponude El Tora pogledajte u našoj galeriji.

Mario Kučera El Toro biznis lunch