Restoran na vrhu zagrebačke Tkalčićeve ulice, Mr. Moo, u lipnju prošle godine počeo je raditi i tada predstavio svoj koncept - nude isključivo degustacijske menije te su jedan od dva restorana u našem glavnom gradu s takvim konceptom. Nedavno su predstavili i novi, zimski degustacijski meni, odnosno njegove dvije varijante - mesnu i riblju. Meni je osmislila chefica Ivana Antolković.

DSC_3869(1).JPG
StoryGourmet Press Chefica Ivana Antolković

I riblji i mesni degustacijski meni počinju na isti način – pozdravom iz kuhinje cherry rajčica u kojem su mozzarella di bufala, gel od svježeg bosiljka te žele omotač od cherry rajčica. U mesnom meniju slijedi hladno predjelo patka i aloe vera - domaća pačja prsa s farme u Velikom Bukovcu dimljena na drvu jabuke, gel od aloe vere te pjenica od naranče. Potom slijedi juha od muškatne bundeve i kruške (muškatna bundeva, gel od kruške abate fetel, pjenica od đumbira, svježi timijan, dehidrirana kruška abate fetel), a nakon toga red je na rižoto od vrganja, cikle i dallmatinske pancete (carnaroli riža, vrganji, jablanovače, cikla, svježi timijan, dalmatinska panceta, sir grana padano riserva, perla od svježe mente, čips od grana padana riserve).

DSC_3651.jpg
StoryGourmet Press Juha od muškatne bundeve i kruške

Glavno jelo mesnog degustacijskog menija je biftek, kesten, čokolada i šipak (biftek od domaćeg junećeg mesa s farme u Svetom Ivanu zelini, gel od mliječne čokolade aromatizirane mandarinom, gel od šipka, prah od dehidrirane mandarine, krema od kesten pirea i demi glace umaka, žele od nara). Kao preddesert u mesnom degustacijskom meniju nudi se sladoled od šljiva, cimeta i klinčića s dehidriranom narančom i perlama od naranče, a desert je cheesecake kugla na naš način (gel od manga, pistacije, pjenica od šipka, mango, bijela čokolada, krema od krem sira, glukozno 'staklo', kora od keksa).

DSC_3755.jpg
StoryGourmet Press Cheesecake kugla

U ribljem degustacijskom meniju za hladno predjelo poslužuje se jadranski škamp, žuta dinja i svježa menta (jadranski škamp, žele omotač od žute dinje i svježe mente, gel od naranče, pjenica od crvenog grožđa, višesortno istarsko ekstra djevičansko maslinovo ulje), potom slijedi juha od mrkve, kukuruza i jadranskih kozica (mrkva, kukuruz, klementine, gel od šipka, gel od svježe mente, žele od šiške, čips od sira grana padano riserva).

DSC_3726.jpg
StoryGourmet Press Divlja jadranska orada

Nakon juhe pojest ćete ukusni rižoto od muškatne bundeve, kivija i jadranskih kozica (carnaroli riža, kivi, mušaktana bundeva, perla od limuna, jadranske kozice, korica svježe limete, svježi kopar, muškatni oraščić, sir grana padano riserva), a kao glavno jelo poslužuju divlju jadransku oradu, krušku i poriluk (divlja jadranska orada, krema od poriluka, gel od mandarine, gel od kruške abate fetel, pjenica od organskog plavog cvijeta graška, dehidrirana kruška abate fetel). Za preddesert u ribljem meniju pripremaju gelato od limunske trave i javorovorg sirupa, s dehidriranom narančom te perlama od limete i mente. Desert je njihova inačica zagrebačke kremšnite.

DSC_3222.jpg
StoryGourmet Press Glavni sommelier restorana Mr. Moo Predrag Čavić

Cijena degustacijskog menija (bez obzira na to odaberete li riblji ili mesni) iznosi 430 kuna. No cijena sljubljivanja menija s vinima se razlikuje - za mesni meni stoji 280, a za riblji 220 kuna. Vina uz jela chefice Antolković bira glavni sommelier restorana Mr. Moo Predrag Čavić.

Više jela s novog deustacijskog menija restorana Mr. Moo pogledajte u našoj galeriji.

StoryGourmet Press Mr. Moo novi zimski degustacijski meni 2022. - riblji i mesni