Iza imena Madrid Fusióna dva su uspješna desetljeća postojanja. A kako najbolje oblježiti sve uspjehe i postignuća jednog od najvažnijih gastro kongresa na svijetu otkrili su organizatori kongresa najavom ovogodišnjeg događaja koji će se dogoditi u Madridu krajem ožujka. Bogat program koji očekuje posjetitelje i goste kongresa, čiji su izuzetno važan dio i gostovanja svjetskih i španjolskih chefova, ne iznenađuje, ali nezabilazno je za istaknuti uzbuđenje zbog najave gostovanja nekih od chefova koje je upravo pozornica ovog kongersa učinila još poznatijima. Gaston Acurio, René Redzepi, Alexa Atala, Dabiz Muñoz i Massimo Bottura petorica su chefova koji su potvrdili prisutnost na 20. izdanju Madrid Fusióna, i dio su izuzetno zanimljivog lineupa profesionalaca (a lista je i više nego zanimljiva jer gostuju i Andoni Aduriz, Eric Vildgaard, Rasmus Munk, Antonia Klugmann, Joan Roca, Quique Dacosta, Oriol Castro, Eduard Xatruch, Mateu Casañas, Ricard Camarena, Andoni Luis Aduriz te brojni drugi), koji će kroz raznolik program ukazat na važnost kuharske profesije. 

Madrid Fusion 2022
Madrid Fusion 2022 René Redzepi, Antonia Klugmann, Rasmus Munk, Atsushi Tanaka, Eric Vildgaard, Matteo Baronetto, Denise Monroy i Santiago Lastra

Slogan ovogodišnjeg kongresa glasi “Beyond the product” i svojevrsni je sažetak želje organizatora za ukazivanjem na važnost najvažnijih aspekata i najboljeg od tradicionalne i suvremene kuhinje. Tijekom tri dana, koliko kongres traje, uz nazočnost vodećih svjetskih chefova, Madrid Fusión Alimentos de España prisutne će povesti na zanimljivo druženje, putovanje, starim, tradicionalnim ali i budućim tehnikama kuhanja, od pečenja na vatri do kuhanja u mikrovalnim pećnicama ili pomoću ultrazvučne opreme, što je siguran korak u budućnosti.

Na kongresnim će se pozornicama i ove godine govoriti o važnosti kreativnosti, promišljanja, o idejama evolucije fine dininga, što će biti odlična baza za debate i razgovore s vodećim profesionalcima, a dio trodnevnog programa će uveličati i Jessica Prélpato, najbolja francuska pastry chefica i najbolji talijanski pizza majstor Franco Pepe, koji će gostovati u sklopu Pastry Fusión zajedno s imenima kao što su Paco Torreblanca, Albert Adrià i Jordi Butrón.

Madrid Fusion 2022
Madrid Fusion 2022 Ricard Camarena, Andoni L. Aduriz, Lusi Alberto Lera, Pablo Airaudo i Camila Ferraro

Ove se godine održava i drugo izdanje MF Wine Edition, izvrsni vinski dio eventa u čijem će se fokusu uz gostovanja chefova, sommeliera, vinara te raznih profesionalaca, naći i tema o važnosti povezanosti vina i gastronomije.

Madrid Fusion 2022 Wine Edition
Madrid Fusion 2022 

Za istaknuti je kako je već sada moguće rezervirati prisutnost na kongresu online kupnjom ulaznice koje su dostupne po sniženoj cijeni, čime organizator ukazuje na važnost 20. godišnjice održavanja kongresa. Kongres će biti moguće pratiti i kroz odličan online program. Rezervirajte svoje vrijeme.