Još sabiremo dojmove s prošlog vikenda održanog sedmog Vinart Grand Tastinga s nikad bogatijim programom. Uoči ovog dvodnevnog omiljenog promenadnog kušanja, održane du 24 odlično posjećene, rasprodane vinske radionice u hotelu Dubrovnik te potpuno novi program Petit Tasting - kušanje arhivskih vina neprocijenjive vrijednosti, proslavljenih remek djela hrvatskih vinara, starih od 9 do 15 godina te vina kolekcionarske vrijednosti, starosti od 3 do 7 godina. Također, u 'drugom valu' Petit Tastinga mogla su se kušati i mlada vina za koja se očekuje da će kroz koju (ili više) godina postati velika. Pravi pogled u budućnost!

vinart_DK-19.jpg
Dražen Kokorić Organizatori Vinart Grand Tastinga - Ana Hozjan i Saša Špiranec iz tvrtke Vinart

Ovogodišnji sajam obilježio je nikad veći broj posjetitelja iz struke, a organizator, tvrtka Vinart doveo je i grupu inozemnih novinara kako bi se upoznali s najboljim hrvatskim vinima među kojima je bila i Caroline Gilby, najpoznatija novinarka britanskog magazina Decanter.

Sedmo izdanje manifestacije okupilo je i kvalitetne i snažne brendove kompatibilne s vinom, kao što su Međimursko pile, President sirevi i Roto dinamic s premium čajevima. Ključni partner dobrim vinima i velika podrška sajmu Vinart Grand Tasting bila je ponovo Romerquelle mineralna voda čiji su se predstavnici pobrinuli da osjetila profesionalnih i privatnih posjetitelja ostanu hidrirana i spremna za isprobavanje najboljih vina Hrvatske.

vinart_DK-14.jpg
Dražen Kokorić 

Ukupno je izlagalo 120 vinarija iz Hrvatske i 20 vinarija iz inozemstva, i ne bi bilo fer isticati pojedince jer u Laubi se definitivno nije moglo kušati neko loše vino. Neki su domaći vinari predstavili svoje novitete, neki provjerene etikete, a u svemu tome uživali su brojni ljubitelji vina, sommelieri, ugostitelji, trgovci vinima... Odlično raspoloženje i radost zbog ponovnih susreta uz dobru kapljicu nakon predugog perioda bez sličnih događanja obilježili su ovogodišnji Vinart Grand Tatsing.

Odličnu atmosferu u Laubi i u hotelu Dubrovnik pogledajte u našoj galeriji.

vinart Vinart Grand Tasting 2022