Ako ste pobornik vegetarijanske prehrane, onda vam tofu nije nepoznanica. Sigurno ste ga kombinirali na razne načine pa tako i koristili umjesto jaja za kajganu, no to ne znači da ne trebate isporbati još jedan recept u kojem je tofu jako važan sastojak.
Danas smo se odlučili za kajganu od tofua koju ćemo raditi sa špinatom no u recept možete ubaciti i bilo koje drugo povrće, od rajčica do bundeve. Rezultat je izdašno, ali zdravo jelo, ne samo drugorazredna zamjena za jaja, kako neki misle. Kajgana od tofua se priprema za nekoliko minuta, sadrži sastojke koje imate pri ruci i prepuna je proteina. Provjerite recept!
Sastojci:
Maslinovo ulje
Pola luka, nasjeckanog
Jedno pakiranje tofua
4 šalice špinata
1 žličica kvasca
Kurkuma
Sol od limuna
Sol i papar
Priprema:
Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri. Dodajte ulje i kad se zagrije ubacite narezani luk. Povremeno miješajte, dok luk ne omekša, 3 do 5 minuta. Sad dodajte tofu i začine: prstima izmrvite ocijeđeni tofu na komade veličine zalogaja. Dodajte kvasac, sol, papar i kurkumu i promiješajte da se sjedini i kuhajte oko 3 minute. Zatim ubacite špinat i kuhajte dok ne uvene, 1 minutu. Poškropite sokom od limuna, kušajte i po potrebi začinite.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.