Divna aroma jabuke i cimeta ne mora se nužno vezati samo za jesen - zašto ne bismo ušli u proljeće uz jedan slatki zalogaj koji uključuje upravo ove okuse? Riječ je o palačinkama s umakom od jabukes cimetom, ukusni brunch koji će vam zasladiti radni tjedan.
U nastavku donosimo recept koji je lako slijediti a koji možete obogatiti dodacima koje preferirate, primjerice s orašastim plodovima, domaćim šlagom ili pak naribanim cimetom kojim pospete gotove palačinke. U nastavku provjerite koji vam sve sastojci trebaju te pratite korake u receptu.

Sastojci:
2 šalice višenamjenskog brašna
2 šalice mlijeka, sobne temperature
1/2 šalice umaka od jabuka s cimetom
1 žlica praška za pecivo
2 velika jaja
4 žlice neslanog maslaca, otopljenog
Jedan štapić neslanog maslaca (za tavu)
1 žlica smeđeg šećera ili kokosovog šećera
2 žlice granuliranog šećera
Mljeveni cimet za ukras
1 žličica ružičaste soli
javorov sirup

profimedia-0186634317.jpg
Profimedia Umak od jabuka

Priprema:

U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer, sol i sodu bikarbonu dok se ne sjedine. U istu zdjelu dodajte jaja, mlijeko, umak od jabuka i otopljeni maslac. Mutiti dok se grubo ne sjedini; idealno je ako je tijesto još malo grudasto. Sad zagrijte tavu na srednjoj vatri te ubacite štapić maslaca. Dodajte oko 1/2 šalice tijesta u tavu, ostavljajući nekoliko centimetara između palačinki. Kuhajte nekoliko minuta, dok se na vrhu ne pojave mjehurići. Zatim okrenite i pecite još dvije do tri minute. Ponovite po potrebi, dodajući dodatni maslac između pečenja kako vam se palačinke ne bi zalijepile.
Poslužite s klasičnim javorovim sirupom i malo svježe naribanog cimeta. Također, možete dodati i šlag ili pak posuti narezanim orašastim plodovima po izboru. Prijatno!