Sezona odličnih masterclassova u organizaciju JRE Hrvatska & Miele otvorena je u Miele centru u Splitu gdje je gostovao chef Saša Began iz zadarskog restorana Foša. Uz Sašu, gosti su bili mali proizvođači, uzgajivači brancina s otoka Ugljena, Marfish, te vinarija Senjković s otoka Brača. Odličan primjer novog koncepta Miele & JRE masterclasseva koji će kroz svaki od događaja uz chefa iz JRE obitelji predstaviti jednog malog proizvođača i jednog vinara, partnere udruge.
Okupljeni su mogli uživati sudjelujući u svakom koraku pripreme jela chefa Saše Begana koji je oduševio jelima s Marfish brancinima - juhom od celera s tartarom od dimljenog brancina, tanjurom na kojem je poslužio dvije vrste sirovog brancina, uz svježi komad oduševio je i brancin odležan 30 dana. Glavno jelo se sastojalo od filea brancina zapečenog s pireom i čipsom od čičoke i ribljim demiglaceom. Za cjelokupnu pripremu i završavanje jela chef Saša se koristio kuhinjom i uređajima Miele, a za svježe povrće se pobrinuo Metro s ponudom pod etiketama Metro chef i Metro premium, dok je za pripremu jela koristio soja sos i tabasco iz ponude tvrtke Nikas.
Za cjelokupnu pripremu i završavanje jela chef Saša koristio se kuhinjom i uređajima Miele, a za svježe povrće se pobrinuo Metro s ponudom pod etiketama Metro chef i Metro premium, dok je za pripremu jela koristio soja sos i tabasco iz ponude tvrtke Nikas.
Doživljaj u prezentaciji jela bio je poseban zahvaljujući (različitim) tanjurima i priboru za jelo iz slovenske tvrtke Duke Group. Upravo je taj različiti izbor tanjura oduševio goste jer se odličan event s vrhunskom hranom zaokružio i u osobni doživljaj. Nezaboilazno za istaknuti je i kako je malo iznenađenje za sve goste bio je domaći kruh kojeg je chef Saša osobno pripremio te poslužio s maslinovim uljem Chiavalon&JRE. Uz odabrane zalogaje poslužena su i tri vina vinarije Senjković - aperitivni rose Spoža od plavca malog te dvije vrste Pošipa, svježi i odležani. Vina su se kušala iz Lehmanm čaša koje je osigurala tvrtka Atrox.
Prvo ovogodišnje JRE Hrvatska & Miele druženje na najbolji je način i najavilo sezonu druženja koje se nastavlja u zagrebu, 7. travnja kada gostuju chef Bernard Korak, PG Orehovec i vinarija Sontacchi.
Zavirite u galeriju s prvog ovogodišnjeg održanog JRE Hrvatska & Miele masterclassa: