Sendviči su uvijek dobra opcija, posebno kada su nadjeveni zdravim i ukusnim kombinacijama. A za sve one koji vole i tunu (iz konzerve) ali i sočne sendviče, imamo odličnu ideju, sendvič koji spaja ukusni cheddar (zbog savršenog okusa, posebno odležanog), nekoliko kriški rajčica, mali kiselih krastavaca, luka, začina, umaka i tune! Jer salata s tunom nije jedina opcija. Ali posebnost ovog sendviča je i u načinu pripreme – jer ovaj se sendvič poslužuje zapečen, hrskav i sočan. Otkrijte kako, donosimo recept.

Hrskavo sočni sendvič s tunom

Tuna sendvic
Shutterstock 

Sastojci:
120 ml majoneze
sok od ½ limuna
½ žličice mrvljenog crvenog papara
120 g tune iz konzerve
1 stabljiku celera, sitn nasjeckan
2 kisel akrastavca, sitno nasjeckana
1 crveni luk, sitno nasjeckan
2 žlice nasjeckanog peršina
sol, papr
8 kriški kruha
maslac
1 rajčica nasjeckana na kriške
8 kriški cheddar sira

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. U velikoj posudi pomiješajte majonezu, sok limuna, mrvljeni papar. Ocijedite tunu i dodajte u smjesu s majonezom. Usitnite vilicom. Dodajte celer, krastavce, luk, peršin i sve dobro povežite.
Maslacem premažite jedni stranu svake kriške kruha. Stranu koju niste namazali maslacem nadjenite smjesom s tunom, dodajte 2 do 3 kriške rajčice i 2 kriške sira. Poklopite s drugom kriškom kruha, te pri tome pripazite da gornja strana kruha bude ona namazana s maslacem. Pripremite i preostale sendviče. Složene stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje, pecite dok se sir ne rastopi, 5 do 8 minuta, Poslužite tople, hrskave i sočne.

A za inspiraciju više pogledajte video Story Gourmet natječaja 'Kuhaj kao chef' koji predstavlja kuhare amatere koji su dobili priliku kuhati u profesionalnim kuhinjama zagrebačkih restorana: