Franko’s pizza & bar nalazi se među najboljima u Hrvatskoj, a prošle su godine dospjeli i na prestižnu listu 50 najboljih u Europi.
Velik je to uspjeh za pizzeriju koja je svoja vrata otvorila 2019. godine, a od tad nas iznenađuje svojim novitetima, ali i klasicima koji imaju svoje vjerne poklonike. Nedavno su predstavili dvije nove pizze - Mixed Emotions i Pi5tachio B chefa Berislava Fabijanića.

IMG_6196.jpg
Franko’s pizza & bar 

Favorit većine okupljenih na kušanju bila je nova pizza s pistacijom, a osim ovog omiljenog hrskavog dodatka, na njoj smo našli još i mozzarella fior di latte, crvene polusušene rajčice, sočnu bresaolu i čips od sira Grana Padano. Mixed Emotions je ime koje savršeno pristaje ovoj novoj pizzi na Franko'sovom meniju. Neobična boja koju duguje kremi od ljubičastog batata, žute rajčice, maslinovo ulje, ali i kremasta burrata te dry aged junetina... sastojci su koji mame na kušanje. Bra Duro DOP – naširoko poznat i hvaljen sir je tu u funkciji začina, a cijeli je dojam zaokružen perlama od aceta balsamica.

Za one koje izbjegavaju meso, ali i mliječne proizvode, u Franko'su nude vegetarijanske i veganske pizze. I mi smo kušali jednu vegansku, punu boja i okusa! Na standardno odličnom tijestu se razlio pesto od bosiljka, a veganski sir koji ovdje nude kao opciju potvrđuje da u Franko'su misle na sve svoje goste.

IMG_6226.jpg
Franko’s pizza & bar 

Uz pizze smo uživali i u novim pivima u ponudi, a riječ je o stilu Kellerbier, najčešće vezanom za Franačku oblast Njemačke. To je nefiltrirano, nepasterizirano pivo jako začinjeno aromatičnim vrstama hmelja, a Franko's nudi prave pivske klasike toge stila - Dunkles Hallerndorf Hausbrauerbier pivovare Rittmayer i Aktien Zwick'l Kellerbier pivovare Bayreuth. Nismo propustili kušati ni modernu IPA-u pivovare Maisel and friends, a točio se i pjenušac Tomac pa čak i kokteli. Zaključak je bio - svatko ovdje može pronaći piće koje mu najbolje odgovara uz pizzu.

Iako smo kušali sve pizze, a one u Franko'su su zbilja lagane i od njih se ne osjećate napuhnuto, ostalo je mjesta i za desert. U ponudi su naširoko poznati deserti iz Le Kolača pa smo tako isprobali onaj čokoladni, ali i desert s lješnjakom.

IMG_6258.jpg
Franko’s pizza & bar 

IMG_6247.jpg
Franko’s pizza & bar