Ovaj je recept za pripremu capellina, tankih špageta, jedan od omiljenih slavne gastro autorice Ine Garten. Ovo je jelo topli i ukusni, uvijek dobrodošao obrok, a zanimljivo je kako za pripremu trebate samo tri sastojka. Tjestenina, maslac te limun od kojeg ćete naribati koricu te iscijediti sok, srce su ovog mise en place jela koje se poslužuje kremasto i bogato aromama.
Sastojci:
450 g capellini tjestenine
225 g maslaca
1 limun, domaći, organski (korica i sok)
2 žličice soli
1 žličica papra
Priprema:
Naribajte koricu limuna kojeg ste unaprijed oprali i osušili. Iscijedite sok limuna. Prema uputama na ambalaži skuhajte tjesteninu koja mora biti skuhana al dente jer će se nastaviti kuhati u dodavanju umaka. A umak se priprema tako da se u tavi zagrijete maslac i sok limuna te rastopljeno začinite s malo soli, paprai koricom limuna. Promiješajte te smanjite vatru. Potom prebacite kuhanu i ocijeđenu tjesteninu u tavu s umakom. Po potrebi podlijte s malo vode od kuhanja tjestenine kako bi jelo bilo sočno. Upravo je to imala tajna u pripremi ovog jela! Jelo poslužite toplo, začinite s još malo limunove korice i listićima svježeg bosiljka. Za one koji ne mogu zamisliti obok bez mesa savjet je da capelline posluže uz komad piletine s grila a za ljubitelje plodova mora odličan je savjet da pripreme komad lososa ili školjkama. Dobar tek!
Za inspiraciju više pogledajte video natječaja 'Kuhaj kao chef' časopisa StoryGourmet: