Volite li fritule zavoljet ćete i pakore, zalogajčiće koji dolaze s indijskog potkontinenta. Primjer su savršenog spoja povrća i hrskavog tijesta, poznate su i pod nazivom pakodas, a nadjevaju se s brokulom, batatom, lukom, špinatom, šparogama... a začinjavaju s ljuskicama paprike i tostiranim sjemenkama korijandera koje zaokružuju okus. Poslužuju se uz slatko-kiseli umak, umak od jogurta i češnjaka ili vrhnja i korijandera. Tajna hrskavog tijesta je I u tome što se priprema od brašna od slanutka. Ove se vege fritule mogu poslužiti kao prilog ili samostalni obrok, a priprema traje oko pola sata. Donosimo recept za ukusne zalogaje s cvjetačom

Sastojci:

120 g brašna od slanutka
2 žlice rižinog brašna
100 g špinata, krupno nasjeckanog
1 luk, sitno nasjeckan
10 komadića cvjetače, sitno nasjeckane
sol
kurkuma
kim
korijander
ulje za prženje

pakore
Profimedia 

Priprema:

Pomiješajte rižino i brašno od slanutka, dodajte vode, toliko da tijesto postane tekuće i ljepljivo kako bi se moglo omotati oko povrća. Povrće začinite s malo soli i začina po želji, te umiješajte u tijesto. Zagrijte ulje u dubokoj tavi na srednje jakoj vatri te žlicom oblikujte male kuglice od povrća i tijesta te pržite pakore u malim količinama tri do pet minuta ili dok ne postignu zlatnu boju. Pečene fritule izvadite na papirnate ručnike kako bi upili višak ulja te poslužite uz umak po želji.

Za inspiraciju više pogledajte video natječaja 'Kuhaj kao chef' časopisa StoryGourmet: