Rolada od mrkve klasičan je uskrsni desert. Recept je jednostavan, desert lijepo izgleda, može se poigrati s ukrašavanjem kao i sa dodacima, od ananasa, preko grožđica do orašastih plodova. Mi pak donosimo recept za roladu od mrkve ali s ‘twistom’, naime, malo smo ‘začinili stvari’. Osim preukusnog nadjeva od sira, tajna ove rolade su začini pa tako u receptu možete naći muškatni oraščić, đumbir, klinčiće i vaniliju! Provjerite recept u nastavku i uživajte u ovom ukusnom desertu!

Sastojci:
3/4 šalice višenamjenskog brašna
1/2 žličice praška za pecivo
1/2 žličice sode bikarbone
1/2 žličice soli
1/2 žličice mljevenog cimeta
1/2 žličice mljevenog đumbira
1/4 žličice mljevenog muškatnog oraščića
1/8 žličice mljevenih klinčića
3 velika jaja
3/4 šalice granuliranog šećera
2 žlice biljnog ulja
1 žličica ekstrakta vanilije
2 šalice nasjeckane mrkve

carrots-gaeb743295_1920.jpg
Pixabay 

Nadjev:

25 dkg krem sira, hladnog
8 žlica maslaca, sobne temperature
1 šalica šećera u prahu
1 žličica ekstrakta vanilije

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva C. Kalup za roladu obližite papirom za pečenje. Sad se bacite na kolač od mrkve - u zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol, cimet, đumbir, muškatni oraščić i klinčiće. Stavite na stranu.
U velikoj zdjeli umutite jaja te im dodajte šećer, ulje i vaniliju. Umiješajte suhe sastojke u mokre sastojke, dok se gotovo ne sjedine. Zatim umiješajte mrkvu. Tijesto ravnomjerno rasporedite u pripremljenu tepsiju.
Pecite 10-13 minuta i čim je biskvot gotov, zarolajte ga od kraćeg do kraćeg kraja unutar pergament papira. Ostavite da se ohladi 10 minuta.
Sad napravite glazuru od krem ​​sira: Stavite krem ​​sir u veliku zdjelu. Tucite dok ne postane glatko. Dodajte maslac 2 žlice odjednom, miksajući do glatke smjese. Zatim dodajte šećer u prahu i vaniliju i miksajte dok se ne sjedine. Pažljivo odmotajte biskvit. Ako malo pukne, u redu je, samo budite nježni. Ako je još topao, ostavite ga razmotanog još nekoliko minuta da oslobodi višak pare/topline. Ravnomjerno rasporedite glazuru od krem ​​sira na sve osim malog dijela na kraju prema kojem ćete valjati. Ponovo zarolajte tortu, počevši od prekrivenog kraja. Zarolajte i zavijte tortu što čvršće možete. Olabavite i uklonite papir za pečenje. Zamotajte cijelu tortu prozirnom folijom i stavite u hladnjak ili zamrzivač 1 sat. Vrućim nožem izrežite roladu torte (dok je još smrznuta/hladna) tako što ćete nož prvo staviti pod vruću vodu. Rolama će trebati 20-30 minuta na sobnoj temperaturi da se odmrznu i onda ih poslužite!