Legendarni francuski chef Alain Ducasse otvorio je početkom travnja pop up koncept Burgal, kiosk u središtu Pariza, a u njemu prodaje burgere biljnog podrijetla! Ducasse je vlasnik čak 21 Michelinove zvjezdice te čak 80-ak restorana, slastičarnica i drugih ugostiteljskih objekata diljem svijeta od kojih se većina fokusirana na fine dining. Ovim projektom želi pokazati da i veganska hrana može biti vrhunska.

“Mi ne radiomo burgere kojima pokušavamo oponašati meso. Naši proizvodi ne sadrže aditive niti umjetne boje”, poručio je Quenin Vicas, direktor razvoja u tvrtci Ducasse group.

VegNews.BrugalBurger FOTO PierreLucet-Penato.png
Pierre Lucet-Penato 

Ovaj pop up bit će otvoren do 30. lipnja, a nakon toga Ducasse će svoj veganski burger poslužen u veganskom pecivu s kavijarom od patlidžana, ljutom veganskom majonezom i kiselim krastavcima (uz koji se nudi i čips od povrća ili slanutka, a u kiosku Burgal može se naručiti i desert – veganski mousse od čokolade!) početi nuditi i u svojim drugim ugostiteljskim objektima. Primjerice, u restoranu Sapid koji je u Parizu otvorio prošle godine te u njemu nudi vegetarijansku hranu.

profimedia-0361480078.jpg
Profimedia 

“Većina chefova i dalje misli da veganske zamjene za meso moraju izgledati poput mljevenog mesa, a nemamo povrće koje tako izgleda. Povrće treba izgledati kako povrće i točka. Nema potrebe da konzumiramo meso četiri ili više puta tjedno. Možemo jesti manje proteina životinjskog podrijetla, a radije birati visokokvalitetnu hranu koja ima manje masnoća, soli i šećera. Možemo se i više potruditi jesti namirnice koje su u sezoni”, rekao je Alain Ducasse.