Već smo pisali o rabarbari, zanimljivom povrću čija je sezona u punom jeku. Ovo povrće zanimljivog, kiselkastog okusa kad je sirovo te cvjetnog i voćnog kad se skuha, donosi brojne mogućnosti u kulinarstvu. Zadnji put smo predstavili recept za pitu od rabarbare a danas ćemo se poigrati s okusima i napraviti sorbet od nje.
Ovaj sorbet savršeno spaja okus ovog povrća s malo topline svježeg đumbira i malo žara korice naranče. Za recept nam treba najmanje tri sata ali to se najviše odnosi na minimalno vrijeme hlađenja potrebno da se sorbet napravi. Idealno je da ga ostavite u zamrzivaču preko noći.

Sastojci:
3.5 šalice nasjeckanih svježih stabljika rabarbare (4-5 stabljika, pazite da ne koristite otrovne listove!)
2.5 šalice vode
1 2/3 šalice šećera
2 žličice narančine korice
2 žličice nasjeckanog svježeg đumbira
2 žlice kukuruznog sirupa
Sol

rhubarb-gee724b06e_1920.jpg
Pixabay 

Priprema:
Prvo skuhajte rabarbaru u vodi sa šećerom, koricom, đumbirom, soli. Pustite da prokuha, potom smanjite vatru na nisku da kuha, poklopljeno, 5 minuta, ili dok se šećer ne otopi i rabarbara ne postane mekana.

Maknite s vatre i ostavite da se hladi 10 minuta te potom ispasirajte dok ne dobijete glatku smjesu. Na kraju umiješajte kukuruzni sirup. Pokrijte i stavite u hladnjak dok se potpuno ne ohladi, nekoliko sati ili preko noći. Prije posluživanja, pustite da odstoji par minuta na sobnoj temperaturi da omekša.