Već smo pisali o rabarbari, zanimljivom povrću čija je sezona u punom jeku. Ovo povrće zanimljivog, kiselkastog okusa kad je sirovo te cvjetnog i voćnog kad se skuha, donosi brojne mogućnosti u kulinarstvu. Zadnji put smo predstavili recept za pitu od rabarbare a danas ćemo se poigrati s okusima i napraviti sorbet od nje.
Ovaj sorbet savršeno spaja okus ovog povrća s malo topline svježeg đumbira i malo žara korice naranče. Za recept nam treba najmanje tri sata ali to se najviše odnosi na minimalno vrijeme hlađenja potrebno da se sorbet napravi. Idealno je da ga ostavite u zamrzivaču preko noći.
Sastojci:
3.5 šalice nasjeckanih svježih stabljika rabarbare (4-5 stabljika, pazite da ne koristite otrovne listove!)
2.5 šalice vode
1 2/3 šalice šećera
2 žličice narančine korice
2 žličice nasjeckanog svježeg đumbira
2 žlice kukuruznog sirupa
Sol
Priprema:
Prvo skuhajte rabarbaru u vodi sa šećerom, koricom, đumbirom, soli. Pustite da prokuha, potom smanjite vatru na nisku da kuha, poklopljeno, 5 minuta, ili dok se šećer ne otopi i rabarbara ne postane mekana.
Maknite s vatre i ostavite da se hladi 10 minuta te potom ispasirajte dok ne dobijete glatku smjesu. Na kraju umiješajte kukuruzni sirup. Pokrijte i stavite u hladnjak dok se potpuno ne ohladi, nekoliko sati ili preko noći. Prije posluživanja, pustite da odstoji par minuta na sobnoj temperaturi da omekša.
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju