ReUnion restoran hotela Canopy by Hilton na Branimirovoj autentična je zagrebačka gastro adresa na kojoj kreativni chefovi pripremaju maštovita jela od svježih sezonskih namirnica. Ovaj tjedan predstavili su nova jela na svom meniju nadahnuta sezonskim namirnicama, a kušali smo i njihove signature koktele koji pričaju svoju posebnu priču.

S novog ReUnion menija preporučamo izvrstan specijalitet od vratine crne svinje sa žara serviran uz zaseku, hrskavi mladi krumpir, kremu paprike i salatu s mahunama, a za toplije dane probajte carpaccio od hobotnice ili grdobinu s rostijem od krumpira na raguu od hobotnice i boba. Novost na jelovniku su i hrskava lepinja s chutneyjem od pečenih rajčica i tofu sirom (vegansko jelo!) i slasna pizzeta s junećim carpacciom, a nemojte preskočiti ni crne fettuccine & brudet od liganja i sipe kao niti ukusan rižoto od špinata i mladog kozjeg sira. 

Grdobina, ragu od hobotnice i boba 1.jpg
StoryGourmet Press 

Desertna karta bogatija je za fenomenalni mille-feuille s kremom od pistacija i marcipana i svježim sezonskim voćem, i još jedan novi desert - Mon cheri, ali nikako nemojte preskočiti niti ReUnionov slatki bestseller Bajaderu. Pravi hit postat će i njihova bogata, intenzivna čokoladna tortica uz dodatak filetiranih limuna koji razblažuju njezin intenzitet.

Mille-Feuille 1.jpg
StoryGourmet Press 

Nakon hrane 'bacili' smo se na kušanje njihovih signature koktela u Canopy Central Baru. Prvi, Pirate Jenny, zapravo je signature koktel koji ćete naći u svim barovima hotela Canopy by Hilton i uvijek sadrži barem jedan lokalni sastojak. Ovaj zagrebački pravi se od votke, ružičastog papra, soka od mrkve... a završava pjenicom od kave. Kušali smo još dva sjajna signature koktela posvećena velikim hrvatskim izumiteljima Nikoli Tesli i Slavoljubu Penkali. Koktel Penkala posebno nas je oduševio gorčinom i kompleksnošću, a uživali smo i u koktelu Tesla čija je baza viski, uz dodatak domaćeg džema od smokve, limunovog soka i pjenice od lavande. U ponudi signature koktela je i Bajadera Martini, a tu hje i odličan izbor craft piva, i odlična vinska karta. Sva jela iz restorana ReUnion namijenjena dijeljenju mogu se naručiti i u baru u kojem nude i ukusne kave koje će vam posebno prijati ljeti -  Amarena i Badem cold brew kave, Lješnjak latte macchiato i popularna Dalgona.

Signature cocktails 1.jpg
StoryGourmet Press 

Canopy by Hilton i njegov ReUnion restoran nalaze se u ulici kneza Branimira 29, u Zagrebu, u neposrednoj blizini turističkih i kulturnih zanimljivosti. Hotel raspolaže sa 151 sobom, interijer je inspiriran je industrijskom prošlošću grada, modernizmom i učličnom umjetnosti. Na prvom katu nalaze se dvije moderne dvorane, nazvane po dvojici velikih izumitelja Tesli i Penkali, za manje sastanke, evente i obiteljske proslave. Svim gostima na raspolaganju je besplatni bežični internet, retreat zona za opuštanje i transfer lounge za ranije dolaske i kasnije odlaske, stanice za filtriranu vodu, besplatni bicikli, prostrani 24-satni fitness centar i profesionalni i ljubazni Canopy entuzijasti.

Više fotografija jela i koktela iz hotela Canopy by Hilton pogledajte u našoj galeriji.

StoryGourmet Press Canopy by Hilton novi meni i signature kokteli