Iako je danas ponedjeljak, s obzirom da je neradni dan, pravimo se kao da je nedjelja. A što se radi nedjeljom? Peku se kolači! Danas ćemo napraviti jedan prilično jednostavan desert, više slatki zalogaj koji možete jesti tijekom cijelog dana pa čak ga ostaviti i za doručak sutradan. Radio ćemo keksiće od bijele čokolade s brusnicama a ubacit ćemo i jedan tajni sastojak - umjesto vanilije koja obično ide u ovakve recepte, dodat ćemo malo rakije! Tijesto je vrlo bazično, brusnice koje koristimo su one sušene a za cijelu proceduru trebat će nam manje od sat vremena. Pa krenimo!

Sastojci:
½ šalice maslaca, omekšanog
½ šalice upakiranog smeđeg šećera
½ šalice bijelog šećera
1 jaje
1 žlica rakije
1 ½ šalice višenamjenskog brašna
½ žličice sode bikarbone
¾ šalice komadića bijele čokolade
1 šalica sušenih brusnica

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva C te podmažite lim za pečenje kolačića. U velikoj zdjeli umutite maslac, smeđi i bijeli šećer dok ne postane glatko. Zatim umutite jaje i rakiju. Pomiješajte brašno i sodu bikarbonu te umiješajte u šećernu smjesu. Ddoajte komadiće bijele čokolade i brusnice. Uz pomoć žlice formirajte keksiće te ih tako pripremljene poslažite na lim za pečenje. Pecite 8 do 10 minuta u zagrijanoj pećnici. Za najbolje rezultate izvadite ih dok su još gotovo nedovršeni. Ostavite da se ohlade 1 minutu na limu a potom ih prebacite na rešetke da se potpuno ohlade. Poslužite uz kavu.