Projekt Chef At Sea nije novost ali je onaj koji vrijedi još jednom predstaviti, jer na izuzetno zanimljiv način spaja veliku JRE obitelj, i to ne samo u formalnom smislu riječi, već u onom naijskrenijem. JRE Hrvatska već nekoliko godina u odabranom ljetnom terminu postaje domaćinom JRE chefovima iz europskih zemalja, s idejom da chefovi gosti dolaze u odabrane JRE restorane na hrvatskoj obali kako bi kroz zajedničko kuhanje i druženje s domaćinima otkrili više o hrvatskoj gastronomiji, predstavili svoju kuhinju te zajednički pripremili večeru za pamćenje.
I dok su neki od chefova već i dobri prijatelji, neki će se po prvi put susresti upravo u kuhinji, što je i više nego uzbudljivo, jer će domaći chefovi u maniri gostoljubivih domaćina pružiti sve kako bi predstavili svoju kuhinju, tim, restoran ali i mjesto i regiju. Ideja je da gostujući chefovi otkriju terroir, ono najbolje od mora i kopna, te u vlastitoj interpretaciji pripreme jela. Jer se tako, osim prijateljstva jednih prema drugima, razvija i prijateljstvo prema našoj zemlji, okusima, lokalnoj i domaće uzgojenoj namirnici, te se tako dijeli iskustvo i znanje što je i okosnica JRE obitelji.
Prema dosad održanim Chefs At Sea večerama to je i više nego jedinstveno iskustvo koje je puno više od same večere i slijedova tanjura, to je prilika u kojoj se druži, kako tim u kuhinji tako i gosti za stolom, otkriva, sluša zanimljive priče o namirnicama, običajima, vinima, te gradi jedinstveni doživljaj. Budite i vi dio ove priče, jer u svakom od restorana gostujući chef kuha i poslužuje večeru od 5 slijedova za samo jedan stol od osam osoba, dok će chef domaćin brinuti u savršenom vinskom pairingu. I ne zaboravite, ova večera poslužuju i puno više, zato odaberite restoran po vašoj mjeri i rezervirajte svoje mjesto.
Cijena večere po osobi iznosi 1500 kuna (u večeru je uključeno 5 slijedova jela, vina te bezalkoholna pića), a restorani koji će u sklopu projekta Chefs At Sea ugostiti strane chefove su: Foša, Zadar – chef gost David Šimunić, Salon 1905, Srbija; Pelegrini – Jure Tomič, Ošterija Debeluh, Slovenija; Konoba Boba - Borja Marrero, Muxgo, Španjolska; Pergola – Heribert Dietrich, Hohwald, Švicarska; LD – Roland Suciu, Baracca, Rumunjska i restoran Badi –Annett Teich, BK, Francuska.
Mjesto na ovoj jedinstvenoj večeri rezervirajte pozivom u odabrani restoran.