Ukoliko ste do sada uživali u Piña Coladi, u koktelu koji već na prvi gutljaj opisuje okus ljeta, a priprema se od ruma, kreme od kokosa i soka od ananasa, vrijeme je da se okušate i u pripremi torte koja povezuje okus koktela i uvijek popularnog cheesecakea. Priprema nije zahtjevna, stoga pripremite namirnice i krenite. 

Ideja više: Piña Colada je i razlog za pripremu sladoleda tropskog okusa

Piña Colada cheesecake

Sastojci:
200 g keksa za cheesecake
100 g maslaca
400 g mlijeka (vrhnja) od kokosa
25 ml tamnog ruma
½ žličice ekstrakta od vanilije
100 g šećera u prahu
300 ml vrhnja za šlag
500 g krem sira
1 limeta, sok
20 g ribanog kokosa
435 g usitnjenog ananasa sa sokom
1 žlica kukuruznog brašna
2 žlice sirupa agave

Priprema:
Kalup za tortu, promjera 21 cm, namastite te obložite papirom za pečenje. Izmrvite kekse (savjet je u zatvorenoj vrećici). Od keksa pripremite bazu torte u kalupu te prelijte s otopljenim maslacem. Pritisnite i ostavite da odmori 20 minuta. U zdjelu za miksanje dodajte kruti dio rashlađenog mljeka (vrhnja) od kokosa, vodeni dio ostavite. Dodajte rum, ekstrakt vanilije, šećer u prahu te miksajte 2 do 3 minute kako bi se smjesa stisnula. U odvojenoj posudi umutite vrhnje za šlag. 1/3 šlaga odvojite za dekoraciju. Ostatak šlaga dodajte u smjesu s kokosom, te dodajte omekšali krem sir i sok od polovice limete. Pospite sa žlicom ribanog kokosa te nadjenite bazu od keksa. Protresite kalup kako bi izbacili mjehuriće zraka iz smjese. Ohladite sat vremena. U međuvremenu svježi ananas blendajte kako bi dobili glatku smjesu. Zagrijte tavu, dodajte izblendani ananas, sok od druge polovice limete, agavin sirup te brašno od kukuruza. Miješajte, kuhajte 5 do 8 minuta kako bi dobili glatku smjesu. Ostavite 10 minuta. Na odležanu bazu torte dodajte pola količine umaka od ananasa, nožem poravnajte površinu torte. U hladnjaku ostavite tortu najmanje 6 sati, idealno preko noći. Prije posluživanja izvadite tortu iz kalupa, dekorirajte odvojenom količinom šlaga te po želji s ribanim kokosom. Dobar tek.