Objava o izlasku nove knjige na profilu kopengaške Nome izazvala je brojne pozitivne reakcije, baš kao i objava chefa te autora knjige Renea Redzepija, koji je post započeo riječima: “Dobro smo iskoristili pandemiju - napravili smo knjigu! Jako sam ponosan št0 sam je napisao zajedno s Mette Søberg, cheficom naše testne kuhinje, i chefom Junichijem Takahashijem, koji su oboje veterani u Nominoj kuhinji. Njih dvoje su istinski kamen temeljac kreativnosti ovdje u Nomi 2.0.".
Naziv knjige 'Noma 2.0: Vegetable, Forest, Ocean' te impresivno plavi cover samo su okvir za sve ono što ljubitelje kuharica koje to nisu očekuje kroz sadržaj i fotografije. Ova knjiga od 352 stranice je svojevrsna kompilacija od 200 recepata koji su u Nomi kreirani i posluživani kroz zadnje četiri godine, jela koja su više od tanjura, jela koja su doživljaj, dio iskrene priče o Nomi, chefu Redzepiju i Nominom timu. Svako jelo priča priču i kroz fotografije koje potpisuje fotografkinja Ditte Isager, Nomina stalna suradnica.
Ova je knjiga odraz vremena od zatvaranja restorana 2018., preseljenja na novu lokaciju do danas, odraz Nomine priče o sezonalnosti, korištenju isključivo lokalnih namirnica i sastojaka, priča o lovu ali i tek ubranom ljetnom grašku, fermentaciji, estetici tanjura, pomicanju granica, kreativnosti, izazovima, kulturi...
Tim autora, chef Rene Redzepi i njegovi bliski suradnici Mette Søberg i Junichi Takahashi, ističu kako je knjiga namijenjena svima, foodiejima, chefovima, umjetnicima i zaljubljenicima u umjetnost, kreatorima te sim čitateljima koji su nošeni idejom kako ponekad jedna osoba može promijeniti sve. Moćno, zar ne?!
Knjiga će biti u prodaji od 8. studenog, a svi zainteresirani knjigu mogu naručiti u pretprodaji.
Više na https://noma.dk/book/
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju