Objava o izlasku nove knjige na profilu kopengaške Nome izazvala je brojne pozitivne reakcije, baš kao i objava chefa te autora knjige Renea Redzepija, koji je post započeo riječima: “Dobro smo iskoristili pandemiju - napravili smo knjigu! Jako sam ponosan št0 sam je napisao zajedno s Mette Søberg, cheficom naše testne kuhinje, i chefom Junichijem Takahashijem, koji su oboje veterani u Nominoj kuhinji. Njih dvoje su istinski kamen temeljac kreativnosti ovdje u Nomi 2.0.".

Noma 2.0
Noma Noma 2.0: Vegetable, Forest, Ocean

Naziv knjige 'Noma 2.0: Vegetable, Forest, Ocean' te impresivno plavi cover samo su okvir za sve ono što ljubitelje kuharica koje to nisu očekuje kroz sadržaj i fotografije. Ova knjiga od 352 stranice je svojevrsna kompilacija od 200 recepata koji su u Nomi kreirani i posluživani kroz zadnje četiri godine, jela koja su više od tanjura, jela koja su doživljaj, dio iskrene priče o Nomi, chefu Redzepiju i Nominom timu. Svako jelo priča priču i kroz fotografije koje potpisuje fotografkinja Ditte Isager, Nomina stalna suradnica.

Ova je knjiga odraz vremena od zatvaranja restorana 2018., preseljenja na novu lokaciju do danas, odraz Nomine priče o sezonalnosti, korištenju isključivo lokalnih namirnica i sastojaka, priča o lovu ali i tek ubranom ljetnom grašku, fermentaciji, estetici tanjura, pomicanju granica, kreativnosti, izazovima, kulturi...

Noma, Kopenhagen
Profimedia Vrtovi Nome koje hortikulturalno potpisuje slavni Piet Oudolf

Tim autora, chef Rene Redzepi i njegovi bliski suradnici Mette Søberg i Junichi Takahashi, ističu kako je knjiga namijenjena svima, foodiejima, chefovima, umjetnicima i zaljubljenicima u umjetnost, kreatorima te sim čitateljima koji su nošeni idejom kako ponekad jedna osoba može promijeniti sve. Moćno, zar ne?!

Knjiga će biti u prodaji od 8. studenog, a svi zainteresirani knjigu mogu naručiti u pretprodaji.

Više na https://noma.dk/book/