Mrkva i to mlada uvijek je dobar izbor za prilog, zar ne? Možemo je peći, od nje raditi pire, ubaciti je u salate ili u proljetna variva. Danas smo se odlučili poigrati s mladom mrkvom i to tako da ćemo je premazati s maslacem i medom, začiniti s malo soli i papra te, po želji i s malo omiljenog začinskog bilja. Tako pripremljene mrkve peći ćemo u pećnici na 200 stupnjeva C i to 25-30 minuta. Umjesto maslaca možete koristiti i maslinovo ulje ali u tom slučaju mrkve treba držati u pećnici duže ali i na nižoj temperaturi. Dok je verzija s maslacem boljeg okusa, maslinovo ulje je, naravno, zdravija verzija. Možda je najbolje da isprobamo oba načina pa odlučimo koji nam se najviše sviđa.

Sastojci:
6 cijelih mrkvi, očišćenih, prerezanih po duljini i s odsječenim vrhovima
2 žlice maslaca, otopljenog
2 žlice meda
Sol i papar
Začinsko bilje po želji

carrots-g3942e4d71_1920.jpg
Pixabay 

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200ºC. U posudu za pečenje poslažite narezanu mladu mrkvu te je premažite maslacem, medom i začinima. Pecite 25-30 minuta i poslužite toplo.