Kad spomenemo humus, prva nam je asocijacija slani namaz koji radimo za, primjerice, predjelo ili brzinski obrok. Radi se od slanutka ili graha te s raznim dodacima, kao što su mrkva, cikla ili batat. No, što kad u humus ubacimo čokoladu? Dobijemo vrlo zanimljivi slatki namaz koji može poslužiti kao desert, ukusno iznenađenje za goste ili brzo rješenje kad nam se jede nešto slatko a drukčije. Ovaj namaz je jako ukusan i pun čokolade, a nikad ne bismo pogodili da ide s - grahom! Odlično se slaže sa svježim voćem, keksima, krekerima a, vjerujte na riječ, možete ga jesti i na žlicu! Odvojite desert minuta i napravite ovo slatko iznenađenje.

Sastojci:
¼ šalice mliječne čokolade
1 konzerva garbanzo graha, ocijeđenog i ispranog
½ šalice nezaslađenog kakaa u prahu
2 žlice javorovog sirupa
1 čajna žličica ekstrakta vanilije
½ žličice soli
2 žlice bademovog mlijeka, ili više po potrebi

profimedia-0147584815.jpg
Profimedia 

Priprema:

Stavite komadiće čokolade u posudu i u mikrovalnu pećnicu te zagrijavajte u mikrovalnoj pećnici dok se ne otopi, 1 do 3 minute. Zatim te otopljene komadiće čokolade pomiješajte sa grahom, kakao prahom, javorovim sirupom, ekstraktom vanilije i soli u zdjeli procesora hrane. Dodajte bademovo mlijeko i miksajte do željene glatkoće.