Ljetno voće privlači okusom, bojom i teksturama, kako svaki plod za sebe tako i u miksu, narezano na skladne komade te posloženo na pladnju, tanjuru ili u zdjeli. A kako postići da i vaša ljetna voćna salata izgleda kao s Instagrama ili TikToka? Imamo savjete.
Za početak odabrano voće dobro operite, posebno plodove koje se ne guli. Bobičasto voće operite netom prije posluživanja kako ga voda ne bi dodatno omekšala. Koštunjičavom voću izvadite košticu, očistite citruse i odvojite na kriške. Često pitanje pri pripremi pladnjeva s voćem ili voćnim salatama je guliti ili ne. Naša je preporuka da ne gulite jabuke, kruške i nektarine jer tako poslužujete teksture i boje. Ujedno kora na voću pomaže u tome da se voće ne omekša, izgubi formu.
Tajna odlične voćne salate je i u stilu rezanja. Polovice marelica ali četvrtine nektarina, trokutasto narezana lubenica, komadi dinje - vizualna su posebnost. Zato izbjegavate svo voće narezati na jednake komade.
Ukoliko planirate od voća pripremiti prilog koji možete poslužiti i uz meso s grila preporuka je da usitnite na podjednaku veličinu svo voće kako bi ga lakše začinili te poslužili.
I mala tajna velikih majstora za kraj – budite poput kreativnih TikTokera te zamrznite bobe grožđa i dodajte ih na voćni tanjur netom prije posluživanja. Ili grožđe umpčite u sok limete te potom u kristalni šećer, zamrznite te tako zaslađene dodajte na vrh pladnja s voćem.