U sezoni smo sočnih nektarina. I dok većina u ovom voću glatke površine te sočnog usplođa uživa tako da ga jede svježe oprano, podsjećamo kako su nektarine dobrodošle i u kombinaciji s mladim sirevima kao što su burrata, mozzarela ili feta. Odlične su grilane, ali i kao sastojak za sočni voćni chuttney, u pitama, poslužene vruće s grila s malo sladoleda...
Za početak malo drugačijeg druženja s nektarinama ovog ljeta donosimo slatki recept za pripremu crumblea koji će već na prvi zalogaj i bez riječi opisati ljepotu ljeta.
A što je crumble? Jednostavno to je verzija pite koja se priprema od mrvičastog tijesta u kombinaciji s voćem. Ovisno o sezoni birajte voće a posebnost je i u začinima i dodacima kojima ćete obogatiti kolač.
Donosimo recept za crumble s nektarinama i amarettom.
Sastojci:
6 zrelih nektarina, otklonite koštice, nasjeckajte
1 žlica kukuruznog škroba
100 g šećera
75 ml amaretta
100 g brašna
75 g maslaca
50 g tanko nasjeckanih badema
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Nasjeckane nektarine posipite s kukuruznim škrobom, 50 g šećera i amarettom, prebacite u kalup za pečenje veličine 30 x 20 cm. Pokrijte alu folijom te pecite oko 20 minuta kako bi voće omekšalo. Za to vrijeme zamijesite brašno i maslac. Dodajte bademe, ostatak šećera i sve dobro povežite. Tijesto naribajte uz pomoć ribeža te tim komadićima prekrijte pečeno voće. Pecite oko 30 minuta, ili dok tijesto ne dobije zlatnu boju. Poslužite uz sladoled od vanilije.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.