Omiljeniji zagrebački restoran El Toro restaurant & bar proslavio je peti rođendan. A sada nam ekipa El Tora na čelu sa chefom Marijem Miheljem najavljuje brojne novitete i svojevrsnu promjenu smjera. Osim novo osmišljene i dizajnirane terase te najave određenog osvježenja i unutarnjem uređenju, chef Mihelj najavio je još veći naglasak na hranu, gašenje glazbenog live programa srijedom te konceptualne promjene u meniju.

2T6A4113.jpg
saša drobac Novouređena terasa El Tora

Ponosno predstavljamo novi stil El Torove karte koji postupno ide u malo drugačijem smjeru. Želimo raditi kao španjolsko-latinski restoran s malim, svježim jelima. Kako se mijenja sezona, tako bi se mijenjao i naš jelovnik. Gril i ostale stvari koje smo prije imali, to je sad iza nas. Promijenili smo malo izgled terase, a malo ćemo promijeniti i interijer restorana. Ipak smo tu već pet godina, pa moramo malo sve osvježiti. Sada imamo samo jednog vlasnika koji nam je dao otvorene ruke da idemo isključivo u smjeru restorana. Maknuli smo muziku koju smo imali srijedom i koja se konceptualno nije uopće uklapala, ali imat ćemo DJ-a koji će puštati tematsku muziku, kako bi se naši gosti, a i mi, mogli fokusirati na ono što je najvažnije - hranu i sami restoran. Sada je fokus isključivo na hrani, no imamo i odličnog novog barmena, Jana Martinija”, rekao nam je chef Mihelj dok je Jan, koji je ranije radio u najpoznatijim beach barovima na Hvaru poput Kalavande i Notosa, već donosio prvi koktel - osvježavajući mango spritz.

2T6A4179.jpg
saša drobac Novi zaštitni znak El Tora su i šareno, osvježavajući signature kokteli

Chef Mario Mihelj vratio se na početni El Torov sharing koncept gdje se umjesto težih glavnih jela, poslužuje nekoliko različitih jela u takozvanoj tapas varijanti. Upravo zato, novi meni obogaćen je jelima koja bi u sljedovima smatrali predjelima, ali ukoliko ih se naruči nekoliko dobiva se upravo ono što chef MIhelj želi postići, a to je da svaki gost isproba što više okusa i uživa u rapsodiji latinoameričkih namirnica.

el_torro_DK.jpg
Dražen Kokorić Chef El Tora Mario Mihelj

Ručak smo započeli hladnom salmojero juhom od cherry rajčica, domaće focaccie, maslinova ulja, malo mente, soli i papra, tradicionalnim jelom iz španjolske pokrajine Andaluzije. Potom je uslijedio hard shell fusion taco, koji chef Mihelj vidi kao spoj Azije i Južne Amerike. Taco je napravljen od prženog tijesta za gyoze, punjen tartarom od tune, s malo majoneze od wasabija, te korijanderom i čilijem. Potom su uslijedile marinirane kozice na kremi od mrkve i naranče s malo kajenske papričice, graškom, metvicom i ukiseljenim rotkvicama, a nakon toga pak hrskavi zapečeni ravioli punjeni obrazima crne iberico svinje, na kremi od kokosovog mlijeka i zelenog čilija, posuti hrskavim pistacijama, uz dodatak svježeg krastavca i ukiseljenog ljubičastog luka.

2T6A4222.jpg
saša drobac Hard shell fusion taco

Pravi spektakl i možda i najbolje jelo na meniju, a vjerojatno i ono koje će se većini gostiju najviše svidjeti, bio je slasni Miheljev otvoreni beef taco. Za osnovu je koristio tijesto za pizzu kokje je vrlo tanko razvaljao i ispekao na grilu, te na njemu poslužio salsu, marinirani biftek, dvije kreme - od pečene paprike i od bosiljka, pokapao ga s malo limete i posuo s malo ribanog manchego sira. Za kraj osladili smo se baskijskom tortom od sira koju smo slistili do kraja unatoč golemoj porciji i svemu što smo kušali prije nje. Jer – bila je tako kremasta i neodoljiva!

Više fotografija jela s novog El Torova menija pogledajte u našoj galeriji.

saša drobac El Toro novi meni