Ako ste ljubitelj chia pudinga i nerijetko s njim započinjete dan, onda je ovaj recept za vas! Sladoled od kokosovog mlijeka, kivija i chia sjemenki može biti malo drukčiji doručak ili odabir za međuobrok a baš kao što se možete zaigrati s receptima za chia puding, možete i sa ovim sladoledom. Možete, primjerice, osim kokosovog koristiti i bademovo ili sojino mlijeko pa čak i mlijeko od sjemenki konoplje. Osim kivija, voće po izboru mogu biti i naranče, jagode, mango, bobičasto voće ili trenutno u sezoni - breskve. Ipak, mi smo se odlučili za verziju s kivijem i kokosovim i sojinim mlijekom a kako napraviti ovaj sladoled, provjerite u nastavku!
Sastojci:
1 ¾ šalice konzerviranog nezaslađenog kokosovog mlijeka, dobro promućkanog
¾ šalice sojinog mlijeka (ili bilo kojeg drugog mlijeka)
¼ šalice + 1 žlica chia sjemenki
½ žlice agavinog sirupa ili više po želji
3 kivija oguljena i narezana
Priprema:
Pomiješajte kokosovo mlijeko, sojino mlijeko, chia sjemenke i agavin sirup. Po želji dodatno zasladite. Narezani kivi stavite u kalupe za sladoled. Štapićima ili stražnjom stranom žlice pritisnite kivi na stijenke kalupa. Lagano ulijte tekuću smjesu u kalupe za sladoled. Umetnite drvene štapiće za sladoled i zamrznite na najmanje četiri sata dok sladoled ne postane čvrst.