Zahvaljujući projektu The Best Chef Awards, Madrid će ove jeseni biti nezaobilaznom adresom za pripadnike velike svjetske gastronomske obitelji. Od 18. do 20. rujna, na prestižnim lokacijama kraljevskog grada, kao što su Casino de Madrid, Teatro Goya, Palacio de Cibeles i sjedište vlade grada Madrida, projekt The Best Chef će po šesti put zaredom pokazati što se sve dobrog nalazi iza projekta predanog isticanju najboljih talenata u svijetu gastronomije, povezivanju velike gastro obitelji i istomišljenika kroz pružanje prostora u kojem se susreću iskustvo i želja za učenjem, inspirativna razmišljanja i vrhunske ideje. A upravo je Madrid savršena kulisa za isticanje tih vrijednosti, grad u kojem pojam gastronomije današnjice oblikuju neki od najistaknutijih restorana te chefova na svijetu.
Ovogodišnji event okupit će svjetsku gastronomsku elitu, chefove, predstavnike medija te gastronome sa svih strana svijeta, a posebno veseli najavljeni program. Prema najavi, u sklopu prvog dana publiku očekuju odlični panel razgovori u sklopu dijela programa Area Talks, a dovoljno je istaknuti kako će se iza naziva panela 'Not politically correct discussion' i 'Food and Peace' voditi razgovori u kojima će sudjelovati istaknuti pojedinci kao što su Alex Atala, Eric Vildgaard, Leonor Espinosa, Alexandra Forbes i Dabiz Muñoz te Diego Guerrero, Fatmata Binta, Alena Solodovichenko, Rafael Tonon i Geeta Bansal, a koji poručuju kako ono čega u njihovim razgovorima zasigurno neće biti je – ravnodušnost.
Drugi dan ovogodišnjeg The Best Chef Awardsa pokazat će najbolje od programa zamišljenog ppod nazivom Food Meets Science a u kojem će okupljeni amateri i profesionalci kroz zanimljiv koncept potražiti odgovore na brojna pitanja. U ovom dijelu programa nastupaju brojna imena od kojih ističemo pojedince kao što su Eduard Xatruch koji će predstaviti avangardne tehnike restorana Disfrutar, Franco Pepe iz nagrađivanje pizzerije Pepe in Grani a koji će otkriti tajnu ravnoteže između inovacije i tradicije u svijetu vrhunske pizze, John Feeney i Joke Putsey (Custom Culinary) koji se kroz kreativne koncepte zalažu za napredak na polju održivosti, potom Andoni Luis Aduriz iz restorana Mugaritz, koji će publici poslužiti izazov na temu kako i što ćemo jesti u budućnosti, te Natsuko Shoji, Massimo Bottura, Jessica Rosval, Valentin Platter, Jürgen Graf i Martin Buchholtz, Antonio Bachour i drugi.
Zadnji dan The Best Chef Awards u Madridu je rezerviran za gala večeru na kojoj će se otkriti ime najboljeg chefa na svijetu za 2022. godinu. Do tog najsvečanijeg trenutka trodnevnog druženja u tituli najboljeg chefa na svijetu uživat chef Dabiz Muñoz (DiverXO, Madrid) kojem je ova titula pripala na The Best Chef Awards ceremoniji održanoj u Amsterdamu 2021. godine.
Nagrada je to koja je i tada kao i svaku godinu prije potvrdila kako su talent, znanje te neograničena kreativnost i mašta potrebni za pomicanje granica, za potvrdu koliko je gastronomija umjetnost koja inspirira brojne pojedince diljem svijeta. A ove godine i hrvatska gastro scena može biti ponosna jer među novim kandidatima liste od 100 najboljih chefova na svijetu ima i svog predstavnika, Hrvoja Kroflina, chefa zagrebačkog restorana ManO2. Zato rezervirajte svoje vrijeme i usmjerite pogled u smjeru Marida i The Best Chef Awardsa.