Začinjena jela i pića ponekad su dobar izbor tijekom vrućih ljetnih dana i noći. Znaju to u Indiji, Srednjoj i Južnoj Americi ili pak u jugoistočnoj Aziji gdje vole ljutu hranu, začinjenu, primjerice, čilijem i kajenskim paprom. Naime, ljuta hrana pojačava cirkulaciju što pak potiče na znojenje koje onda doprinosi hlađenju organizma, odnosno našu tjelesnu temperaturu izjednačava s vanjskom temperaturom. Inspirirani time, potražili smo recept za neki začinjeni koktel a koji bi bio idealan za ljetni party. Nije nam dugo trebalo da nađemo jedan prikladan - margaritu s lubenicama i jalapeño papričicama. Pikantnu notu ovom koktelu daje mješavina soli i papričica u prahu kojom ćemo obložiti rub čaša. Provjerite recept u nastavku!
Sastojci:
8 šalica lubenice narezane na kockice
1 ½ šalica bijele tekile
½ šalice likera od naranče (kao što je Triple Sec)
½ šalice svježeg soka od limete
¼ šalice jednostavnog sirupa
1 do 2 jalapeño paprike, tanko narezane
Led
Za ukras: kriške svježe jalapeño paprike, kriške lubenice
Priprema:
Pasirajte lubenicu, u serijama, u blenderu ili procesoru hrane. Ulijte pire kroz mrežasto cjedilo, pritišćući stražnjom stranom žlice; odbacite pulpu i sjemenke. Pomiješajte dobiveni sok od lubenice, tekilu i ostala 4 sastojka u velikom vrču. Pokrijte i ohladite 1 sat te poslužite s ledom i ukrasite po želji.