Sjećate li se dražesnog filma “Julie & Julia”? Biografske komedija-drame iz 2009. koju potpisuje slavna Nora Ephron s Meryl Streep, Amy Adams, Stanleyjem Tuccijem i Chrisom Messinom u glavnim ulogama? Film je to koji je u fokus stavio stvarnu ženu koja je promijenila način na koji kuhaju Amerikanci, i to u vrijeme prije Ine Garten, Marthe Stewart i drugih istaknutih imena s kuharica i TV ekrana. Julia Child je Amerikanka koja je u pedesetim godinama prošlog stoljeća živjela u Francuskoj te se počela baviti kuhanjem iz zabave. Ta ju je zabava dovela do izdavanja kuharice "Mastering the Art of French Cooking" te događaja koji su zacrtali neki novi smjer i to ne samo onaj u kuhinjama brojnih američkih kućanica.

serija Julia HBO Max
Profimedia 

A koji je to smjer možete otkriti u seriji “Julia” koja je od nedavno dostupna na kanalu HBO Max. Osam epizoda odličan su format ne samo ukoliko volite serije s food tematikom ili vam je lik Julie Child i više nego dražestan, već i iz razloga što ova serija otkriva sve o ranim počecima proizvodnje TV programa, posebno s food tematikom, ona kopja svjedoči kako se iz početnog nepovjerenja ovaj tip programa razvio u jedan od najgledanijih, onaj u koji se stalno ulaže. Iz nastavka u nastavak u prilici ste uživati u odličnoj glumi Sarah Lancashire koja glumi Juliju Child (toliko je dobra da vam neće nedostajati filmska Julia koju je glumila odlična Meryl Streep), Davida Hyde Piercea (koji glumi Julijinog supruga) te u nizu uloga iza kojih stoje Bebe Neuwirth, Brittany Bradford, Fran Kranz, Fiona Glascott, Judith Light, Robert Joy...

serija Julia HBO Max
Profimedia 

serija Julia HBO Max
Profimedia 

Uživat ćete u upornosti realizaciji ideje pokretanja Julijinog TVprojekta pod nazivom „Francuski kuhar“ koji je svojim formatom i uspjehom postao temelj i uzor za pokretanje budućih emisijama o kuhanju. Iz nastavka u nastavak otkrivate više o ranim šezdesetim godinama prošlog stoljeća, životu u Cambridgeu u državi Massachusetts, te koliko priprema jednog omleta može promijeniti stvari, ali i o odnosima, kako u profesionalnom tako i svijetu obitelji i prijateljstva, društvenim odnosima, položaju žena, manjina, gay kulturi... U jednom od nastavaka doživjet ćete i veličinu imena slavnog chefa Jamesa Bearda, čije ime danas stoji iza jedne od najvažnijih fondacija i nagrade koja u SAD-u ukazuje na važna imena i talenate iz svijeta gastronomije, restorana, hospitalityja, industrije hrane i medija. Sve to ovu seriju čini zanimljivom, ugodnom, toplom, nesavršenom a opet onom koja će savršeno ispuniti vaše vrijeme.

serija Julia HBO Max
Profimedia 
serija Julia HBO Max
Profimedia 

Naša preporuka je – pogledajte! Za kraj podsjećamo i na neke od kultnih citata s potpisom odlične Julije Child.

"If you're afraid of butter, use cream."

"I think every woman should have a blowtorch."

"You don't have to cook fancy or complicated masterpieces—just good food from fresh ingredients."

"Always remember: If you're alone in the kitchen and you drop the lamb, you can always just pick it up. Who's going to know?"

“I was 32 when I started cooking; up until then, I just ate.”

“This is my invariable advice to people: Learn how to cook—try new recipes, learn from your mistakes, be fearless and above all have fun."

“People who love to eat are always the best people.”

"I believe in red meat. I've often said: red meat and gin."

“The more you know, the more you can create. There’s no end to imagination in the kitchen.”

“A cookbook is only as good as its poorest recipe.”

"I think careful cooking is love, don't you? The loveliest thing you can cook for someone who's close to you is about as nice a Valentine as you can give."

“Drama is very important in life: You have to come on with a bang. You never want to go out with a whimper. Everything can have drama if it's done right. Even a pancake.”

“Celebrity has its uses. I can always get a seat in any restaurant.”

"The only time to eat diet food is while you're waiting for the steak to cook."

“It’s so beautifully arranged on the plate, you know someone’s fingers have been all over it.”

"Fat gives things flavor."

“To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating.”