I ovo ljeto obilježio je Spritz, koktel koji se radi od likera, pjenušca i malo mineralne. Osim već poznatih Aperol Spritza ili Campari Spritza, postoji i St. Germain Spritz, odnosno francusku verziju Spritza za koji se koristi liker od bazge. To je lagani i osvježavajući koktel, cvjetan je i pjenušav, pun blagog slatkog okusa i pjenušavosti. Lagan je, savršen za ispijanje uz bazen, brunch ili uz popodnevnu knjigu. A za izradu vam treba samo tri minute!
Sastojci:
Liker od bazge
Pjenušavo vino
Mineralna voda
Led
Za ukras: kriška limuna, svježi timijan, lavanda ili ružmarin i slamka po želji
Priprema:
Omjer je 3:2:1 (pjenušavo vino, liker, mineralna). U čašu s ledom dodajte liker od bazge i promiješajte. Prelijte pjenušavim vinom i mineralnom vodom. Iscijedite krišku limuna i lagano promiješajte. Poslužite sa svježim začinskim biljem i, ako želite, slamkom da smanjite razrjeđivanje!
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.