Tijekom radnog tjedna, večera je nerijetko nešto što jedemo u hodu (ako i uopće), snalazimo se s ostacima od ručka ili pak pojedemo nešto brzo gotovo, što ne zahtjeva preveliki trud. Upravo za jedno takvo jelo donosimo recept, uz napomenu da, iako je brzo i jednostavno, ovo je jelo i hranjivo, ukusno i zdravo. Riječ je o tacosima s piletinom, jako ukusnom jelu koje uključuje piletinu, tortilje, začine i Pico de Gallo (vrsta salse koja se obično koristi u meksičkoj kuhinji a pravi se od nasjeckane rajčice, luka i serano paprike, sa solju, sokom od limete i korijanderom).

profimedia-0357047486.jpg
Profimedia Pico de Gallo

Ako smo vas zainteresirali, dodajmo i da će vam za ove ukusne tacose trebati svega 20 minuta! Jelo je idelano za cijelu obitelj, jedino malo ublažite začine ako su djeca manja. Prijatno!

Sastojci:

45 dkg otkoštenih pilećih bataka, ili pilećih prsa
2 češnja češnjaka mljevena
1 žlica soka od limete
2 žlice maslinovog ulja
1 žlica čilija u prahu
1/2 žličice paprike (po želji)
½ žličice češnjaka u prahu ili luka u prahu
Sol i papar
8 malih tortilja od kukuruza ili brašna
Za Pico de Gallo:
1/2 šalice sitno nasjeckanog luka
1/2 šalice sitno nasjeckane rajčice
1/4 šalice sitno nasjeckanog korijandera
1 sitno nasjeckana jalapeño papričica bez sjemenki
1 žličica soka od limete
prstohvat soli i papra po ukusu

Priprema:

Stavite piletinu, češnjak, maslinovo ulje, limetu i začine u veliku zdjelu ili vrećicu sa zatvaračem i promiješajte ili protresite da se sjedini.
Zagrijte veliku tavu na srednje jaku vatru. Pecite piletinu 6-7 minuta sa svake strane ili dok više ne bude ružičasta. Maknite s vatre i ohladite najmanje 5 minuta te je narežite na male kockice.
Dok se piletina kuha, pomiješajte nasjeckanu rajčicu, papričicu, luk, korijander i sok od limete u maloj posudi. Sad sastavite tacose tako da u svaku tortilju stavite otprilike 1/4 šalice piletine. Prelijte s nekoliko žlica mješavine luka i rajčice i, po želji, malo umaka od korijandera.