I dok se Velika Britanija oprašta od preminule kraljice Elizabete II, u fokusu je kralj Velike Britanije, Charles III. Svijet otkriva brojne zanimljivosti o njegovom životu, radu te služenju kruni i zajednici, a pažnju privlače i priče o navikama donedavnog princa od Welsa vezane uz hranu. Za portal Fine Dining Lovers, zanimljivu priču je ispričao chef Enrico Derflingher, koji je kuhao za kraljevsku obitelj u periodu od 1987. do 1990. godine te se istaknuo kao prvi i jedini talijanski chef sa službom u Windsoru.
Upravo ovaj chef otkriva kako je jedna od najomiljenijih slastica sadašnjeg kralja – krema od limuna. Samu slasticu chef je u neplaniranim okolnostima na otoku Shetland stvorio od ostataka namirnica – domaćeg ovčjeg mlijeka, limuna iz Amalfija te šećera. Krema, poslužena s keksićima, postala je prinčevom omiljenom slasticom koja se od tada redovno posluživala I u formalnim prilikama u Kensington palači.
Donosimo recept, okušajte se u pripremi slastice dostojne kralja.
Sastojci:
125 g vrhnja za šlag
½ limuna
25 g šećera
Priprema:
Miksajte vrhnje, šećer i naribanu koricu polovice limuna te zagrijte kremu na 80 stupnjeva. Zagrijanu ohladite na 55 stupnjeva te u ohlađenu dodajte iscijeđeni sok limuna. Sve dobro promiješajte te protisnite kroz cjedilo. Potom kremu odložite u hladnjak te ohlađenu poslužite uz keksiće.