OK, kad pomislite na sangriju, pomislite na ljeto, jasno nam je. No zašto ovo ukusno i zanimljivo piće, točnije vino obogaćeno raznim voćem, sokovima ili rakijama, svesti na samo jedno godišnje doba? Malo promijenimo sastojke i prilagodimo ga sezoni i prije nego što ste se snašli, nazdravljamo sa jesenskom sangrijom! Možemo se poigrati s voćem i začinima, možemo koristiti crno ili bijelo vino, cider (ipak je jesen), jabuke, naranče, šipak pa čak i smokve i šljive.

profimedia-0633599815.jpg
Profimedia 

Jesenska sangrija koju ćemo raditi danas je ona sa jabukovačom. Koristit ćemo i bijelo vino i pivo od đumbira. Sve sastojke provjerite u nastavku:

1 jabuka Granny Smith, narezana na kriške
1 Honeycrisp jabuka, narezana na kriške
1 limun, narezan na kriške
1 naranča, narezana na ploške
2 šalice jabukovača
1 limenka piva od đumbira
1 boca (75 dcl) bijelog vina

Priprema:
Napunite veliki vrč narezanim voćem, zatim dodajte jabukovaču, pivo od đumbira i bijelo vino. Promiješajte smjesu i ulijte u čaše za posluživanje. Ukrasite po želji.