Ovaj tjedan, kako smo i najavili, posvećujemo komoraču, aromatičnoj začinskoj biljci koja nam pruža toliko mogućnosti. Najavili smo isprobavanje raznih recepata a jedan od njih je i onaj za salatu sa komoračem, kruškama i parmezanom, lagani obrok ili savršeni prilog uz pečenje ili tjesteninu. Prozračni a opet aromatizirani okus ove salate osvojit će vas na prvu, a kao poseban dodatak ubacit ćemo orahe koji se savršeno slažu s glavnim namirnicama. Uživajte!

Sastojci:
2 mlada komorača, podrezana, lišće stavite sa strane
2 čvrste, ali zrele kruške
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žlica limunovog soka
70g parmezana ili sir pecorino romano
2 žlice oraha, prženih, grubo nasjeckanih

fennel-g0ee16a3db_1920.jpg
Pixabay 

Priprema:
Oštrim nožem ili mandolinom tanko narežite komorač. Za rezanje krušaka, držite ih uspravno i tanko zarežite svaki obraz kako biste zadržali prirodan oblik. Stavite komorač i krušku u zdjelu. U posudi umutite ulje i limunov sok, začinite, a zatim razvodnite s malo vode. Pomiješajte s komoračem i kruškom, podijelite na tanjure, a zatim pospite komadićima parmezana, orasima i listićima komorača.