Palačinke za doručak su uvijek dobra ideja. No, ako vam smeta laktoza a ujedno i pazite na unos glutena, palačinke vas mogu napuhati i opteretiti probavu. Srećom, tu su palačinke od kokosovog brašna koje su lagane, jednostavne i pune proteina i zdravih masnoća, pružajući doručak s niskim udjelom ugljikohidrata. Ove palačinke držat će vas sitim i punim energije do ručka, bez da vam opterećuju probavu. Koristit ćemo i bademovo mlijeko, banane, med te kupine (funkconiraju i maline, borovnice ili jagode) a za cijeli doručak treba vam 20ak minuta. Dobro (i slatko) jutro!
Sastojci:
2/3 šalice kokosovog brašna
4 jaja
1/2 šalice nezaslađenog bademovog mlijeka
1/2 zrele banane, smrznute
2 žlice kokosovog ulja, otopljenog, plus dodatno za prženje
1 žličica praška za pecivo
1 žličica jabučnog octa
1/4 žličice soli
Med, pahuljice kokosa i kupine za posluživanje
Priprema:
U velikoj zdjeli istucite jaja. Dodajte bananu, kokosovo ulje i bademovo mlijeko u blender i promiješajte da dobijete glatku tekućinu. Prelijte smjesu preko razmućenih jaja. Sad dodajte ostale sastojke i miksajte da dobijete kremastu smjesu.
Namažite tavu kokosovim uljem i pecite palačinke dvije minute sa svake strane. Poslužite toplo, preliveno medom, posuto kokosom i kupinama ili drugim voćem po izboru.