Ima li jednostavnijeg jela od pudinga od riže? Sve što nam treba je riža, mlijeko, šećer i vanilija ili čokolada pa ne čudi što mu često pribjegavamo kad se zaželimo nečeg slatkog ili kad želimo hranjivi a ukusni brzi doručak. No, što ako se malo poigramo s ovim receptom, odnosno provjerimo kako ga rade na - Filipinima? Riječ je o čokoladnom pudingu koji se zove Champorado, na Filipinima ga rade od ljepljive slatke riže, sa kakaom i kokosovim mlijekom a uglavnom ga jedu za doručak ili kao međuobrok.
Provjerite recept u nastavku i na našim društvenim mrežama nam javite dojmove!
Sastojci:
1 šalica ljepljive slatke riže
2 šalice laganog kokosovog mlijeka
Pola šalice kakaa u prahu
1 šalica bijelog šećera
1 žličica soli
1 šalica gustog kokosovog mlijeka
Priprema:
Pomiješajte slatku rižu i lagano kokosovo mlijeko u loncu; pustite da prokuha 10 minuta uz povremeno miješanje da se riža ne zalijepi za dno lonca. Umiješajte kakao prah, šećer i sol u rižu; smanjite vatru na nisku, poklopite i nastavite kuhati, povremeno miješajući, dok riža ne omekša, još oko 10 minuta. U smjesu dodajte gusto kokosovo mlijeko i promiješajte da se sjedini. Poslužite vruće.