Predstavljamo latkes - ukusne popečke od krumpira koji se prema osnovnom receptu pripremaju od ribanog krumpira, luka, jaja, brašna i začina. Pripremljena smjesa dobro povezanih sastojaka osnova je za pečenje popečaka koji se prže u dubokom ulju, baš kao i oni od svima omiljenih tikvica. Pečeni popečci od krumpira se poslužuju s kiselim vrhnjem ili za one slatkog zuba s pireom od jabuka. Ali za pripremu ukusnih zalogaja važno je zapamtiti da je i više nego važno naribani krumpir i luk ocijediti od viška tekućine. To učinite tako da naribane sastojke zamotate u kuhinjsku krpu te ocijedite. Pečene latkese je važno nakon pečenja ocijediti na kuhinjskim papirnatim ubrusima te poslužiti tople a oduševljavaju time što su hrskavi izvana i mekani iznutra.
Ovo se jelo tradicionalno poslužuje za židovski blagdan Hanuku.
Popečci od krumpira
Sastojci:
600 g krumpira
50 g brašna
2 velika jaja
manji luk
sol, papar
ulje za prženje
kiselo vrhnje za posluživanje
Priprema:
Krumpir operite, ogulite i naribajte. Luk očistite te također naribajte. Naribane sastojke stavite u čistu kuhinjsku krpu i dobro ocijedite višak tekućine. Ocijeđene sastojke dodajte u posudu te pomiješajte s ostalim sastojcima. U većoj tavi zagrijte ulje za prženje te pecite popečke tako da žlicom dodajete smjesu te je oblikujete u mini palačinku. Pecite na umjerenoj vatri s obje strane kako bi popečci bili hrskavi izvana i mekani iznutra. Pečene ocijedite od viška ulja te poslužite s kiselim vrhnjem koje ste razradili vilicom te obogatili začinima po želji.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.