Čokoladni mousse ali veganski? Uz to je i dobar za vas? Zaintrigirani? Mi smo svakako bili pa smo provjerili ovaj recept za veganski mousse od tamne čokolade i avokada. Dobili smo gust, bogat, puni duboki okus tamne čokolade obogaćen avokadom i njegovim zdravim sastojcima kao što su vlakna, vitamini C, E, B6, folati i kalij. Koristili smo bademovo mlijeko te kakao prah, koji je prirodno bogat antioksidansima i flavonoidima. Zanima vas konačan rezultat? Provjerite recept u nastavku pa nam javite dojmove!

profimedia-0347211030.jpg
Profimedia 

Sastojci:

1 veliki zreli avokada
2 žlice nezaslađenog kakaa u prahu
1/4 šalice bademovog mlijeka
1-2 žličice čistog javorovog sirupa
1 žličica prirodnog ekstrakta vanilije
Bobičasto voće za ukras (po želji)

Priprema:

U blender stavite avokado, kakao prah, bademovo mlijeko, javorov sirup i ekstrakt vanilije. Pasirajte dok ne postane glatko, zaustavljajući se kada je potrebno da ostružete smjesu sa strane. Smjesa će biti jako gusta i poput pjene. Po potrebi dodajte još malo bademovog mlijeka da se malo razrijedi. Servirajte u desertne čašice i ukrasite po želji s bobičastim voćem, listićima čokolade pa čak i s pistacijima.