Nutricionistica Claire Jones, govorila je o promjenama u prehrani koje bi žene u menopauzi trebale napraviti u borbi protiv pretilosti, a te promjene uključuju smanjenje unosa alkohola.
Jedan od glavnih problema koje je Claire otkrila kod žena u menopauzi je smanjena aktivnost, što dovodi do grickanja između obroka, prejedanja i smanjenja mišićne mase.
'Ovaj čimbenik može dovesti do problema sa spavanjem, konzumiranja alkohola i drugih supstanci, nepotrebnog grickanja i prejedanja, posebno visokokalorične hrane s niskom nutritivnom vrijednošću', rekla je Claire.
Navela je da je u menopauzi najbolje jesti po principu 80:20.
'Ako 80% naših kalorija dolazi iz hranjivo bogate, minimalno prerađene hrane, tada možemo imati 20% kalorija iz druge hrane koju volimo', objasnila je.
Pijenje dovoljno vode također je od vitalnog značaja, a ona kaže da bi žene trebale piti dvije litre vode dnevno, jer ona na razne načine pomaže pri mršavljenju, a također je važna za dobro opće zdravlje.
Međutim, žene bi trebale smanjiti unos alkohola, upozorava.
'Trebali bismo razmisliti o izbacivanju alkohola zbog njegovih učinaka na našu težinu na različite načine. Alkohol sadrži sedam kalorija po gramu, tako da tipična boca vina ima oko 600 kalorija. To je otrov, pa ga naša tijela prerađuju prije jela, što znači da je vjerojatnije da će se kalorije u hrani koju jedemo pohraniti kao masnoća', zaključila je Claire Jones.