Jelena Đoković je osoba koja jako pazi na prehranu i zdrav način života, a svoja iskustva često dijeli s drugima. Poznato je da se trudi da sve što konzumira bude prirodno i zdravo te ne čudi što ima vitku liniju na kojoj joj mnogi zavide.

Iako si može priuštiti obroke iz najboljih restorana i osobnog kuhara te se ne mora petljati po kuhinji, Jelena često sama priprema obroke, a najbolje od svega je što ne zahtijevaju previše vremena ni iskustva , a ukusni su i puni hranjivih nutrijenata. 

Dijeta Jelene Đoković
Profimedia 

Primjer je doručak koji je objavila jednom prilikom. Ovaj doručak za dvoje sadrži zobene pahuljice, sjemenke konoplje, sjemenke maka (biljka korijena), camu camu (voće slično trešnjama), koprivu, maslac od badema, cimet, kakao, bananu, jagode, borovnice i kokosovo mlijeko.

Možda ovo nije najbolji primjer doručka koji možete napraviti sami kod kuće jer većinu ovih namirnica ne koristimo ili ih čak ne možemo pronaći na našem tržištu. No, ono što možete naučiti od Jelene i Novaka jest da meso, tako često na našem stolu, ne mora uvijek biti prvi izbor za ručak. Jelena i Novak ga primjerice već odavno izbjegavaju jesti. 

Za one koji bi htjeli u svoju prehranu uključiti više povrća, ovaj recept Jelene Đoković mogao bi biti savršen, prenosi Stil.

'Mrkvu i pastrnjak, stavite malo svježe iscijeđenog soka od naranče i stavite peći dok ne potamni. Zatim dolazi zabavni i neočekivani dio: na vrh stavite maslac od sezama (koji se zove tahini), tostirani sezam i koprivu te pomiješajte u tavi. Brzo a lagano i drugačije', napisala je Jelena uz jedan od recepata.

Jelena je jednom prilikom na Instagramu otkrila kako izgleda njezina prehrana i kojih se pravila pridržava.

'Ne jedem meso, ribu, mliječne proizvode ili šećer. Moja prehrana je 70% sirova hrana, 30% kuhana (juha, tjestenina, kvinoja, riža). Nemam problema s glutenom, ali ipak radije izbjegavam. Je li teško? Ne, ako znaš zašto to radiš i ako si dobro informiran o tome. I da, teško je pronaći pravu hranu, pripremljenu na zdrav način. Zato organizacija i dobro informiranost je ključna', objasnila je ona.

'Sretna sam što imam partnera koji se, kao i ja, zalaže za to da ostane zdrav i snažan, pazi na prehranu (iako se naši režimi prehrane malo razlikuju)', napisala je Jelena.