Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gourmet

Neodoljive slastice u središtu Zagreba

Autor Emina Basara
Autor Emina Basara

Chef Stefano Cossatini i slastičarka Sanja Sajko predstavili novu ponudu slastica koje se mogu kušati u boutique hotelu Le Premier

Izvor: Filip Hofer

Zagrebački boutique hotel Le Premier predstavio je novu ponudu slastica u kojima se može uživati na njihovoj terasi, u restoranu, ali i ponijeti ih kući ili pak naručiti preko Wolta. Chef Stefano Cossatini i slastičarka Sanja Sajko, koja je u svijet slastica vrlo ozbiljno ušla nakon pobjede u showu 'Tri, dva, jedan – peci!' sjajnom su sinergijom osmislili slastice za prste polizati – poput tortica od jagoda ili malina, moussea od borovnica, nougata, Pavlove tortice sa šumskim voćem, ručno rađenih pralina, slasnih torti, macaronsa i drugih – kojima neće odoljeti niti jedan ljubitelj slatkog.

Chef Stefano Cossatini i slastičarka Sanja Sajko
Chef Stefano Cossatini i slastičarka Sanja Sajko
Izvor: Filip Hofer

“Inspiriramo se trenutkom, kako nam dođe. U ponudi imamo veganske slastice, ali i bezglutenske torte, koje su sad jako aktualne jer su ljudi dosta osjetljivi na gluten. Sve slastice radimo kao monoporcije što zna biti dosta zahtjevno. Stefano i ja baš smo se našli što se tiče posla, imamo sjajnu sinergiju. Od ovih slastica moj favorit definitivno je Pavlova”, rekla nam je slastičarka Sanja Sajko.

Izvor: Filip Hofer

“Koristimo samo vrhunsku čokoladu, svježa jaja, orašaste plodove…, u našoj kuhinji nema praškova za kreme, nerafiniranih šećera i sličnog. U pripremi slastica vodimo računa da su namirnice kvalitetne, svježe i sezonske, pa tako u ovo vrijeme između ostalog pripremamo tri tarta - od jagoda, borovnica i malina, a naša bezglutenska torta punjena je svježim borovnicama“, dodaje Sanja, koja je do dolaska u Le Premier iskustvo stjecala uz najbolje te radila u najpoznatijim hotelima i restoranima. Otkruiva nam i tajnu svoojih savršenih macaronsa – punjeni su kremom od karamelizirane bijele čokolade, a kako bi bili još ukusniji i kako ne bi bili previše slatki u njih obavezno dodaje malo soli.

Izvor: Filip Hofer

“Moja filozpofija bazira se na tome da sve radimo sa srcem i ljubavi pa su rezultati sjajni, i slani i slatki. Zaziremo od rutine, dajemo sebe u naš posao. U Le Premieru pratimo svjetske trendove, no još je važnije da ih mi i stvaramo. U našem poslu je iznimno važno biti jedinstven, drugačiji, uz naglasak na vrhunskoj kvaliteti i ukusnim svježim, sezonskim namirnicama. Redovito se čujem s kolegama diljem svijeta, razmjenjujem iskustva sa chefovima iz Italije, Engleske, Francuske i Amerike i svaki dan težim boljem i višem, što je imperativ u našem poslu. Imamo slobodne ruke i svaki dan smišljamo nešto novo”, govori pak chef Stefano Cossatini.

Najčitanije

NAJNOVIJE

Najčitanije

Najnovije

loader