Tko kaže da sangrija mora biti ljetno piće? Donosimo recept za zimsku ali i bezalkoholnu verziju ovog pića. Vino zamijenite čajem a za zimski ugođaj koristite sezonske okuse poput brusnice i cimeta.
Evo što vam sve treba!

SASTOJCI:
2 naranče, narezane na kriške
2 grejpa, narezana
1 šalica brusnice
4 dl soka od nara
1 šalica soka od naranče
2 vrećice čaja
Gazirana voda s okusom grejpa
ukras: zvjezdice anisa, štapići cimeta, svježe brusnice, nar

UPUTE:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Na lim za pečenje stavite narezane naranče, narezani grejp i brusnice. Pecite 30-40 minuta, odnosno dok brusnice ne puknu i malo se karameliziraju. U međuvremenu skuhajte sok od nara i sok od naranče. Kad tekućina proključa, u to ubacite vrećice čaja, na pet minuta. Uklonite ih i dodajte karamelizirano voće i pustite da odstoji u hladnjaku najmanje dva sata ili preko noći. Napunite čašu do polovice mješavinom sangrije, a ostatak čaše napunite gaziranom vodom s okusom grejpa. Ukrasite zvjezdicama anisa, štapićima cimeta, svježim brusnicama i narom.