Tko kaže da sangrija mora biti ljetno piće? Donosimo recept za zimsku ali i bezalkoholnu verziju ovog pića. Vino zamijenite čajem a za zimski ugođaj koristite sezonske okuse poput brusnice i cimeta.
Evo što vam sve treba!
SASTOJCI:
2 naranče, narezane na kriške
2 grejpa, narezana
1 šalica brusnice
4 dl soka od nara
1 šalica soka od naranče
2 vrećice čaja
Gazirana voda s okusom grejpa
ukras: zvjezdice anisa, štapići cimeta, svježe brusnice, nar
UPUTE:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Na lim za pečenje stavite narezane naranče, narezani grejp i brusnice. Pecite 30-40 minuta, odnosno dok brusnice ne puknu i malo se karameliziraju. U međuvremenu skuhajte sok od nara i sok od naranče. Kad tekućina proključa, u to ubacite vrećice čaja, na pet minuta. Uklonite ih i dodajte karamelizirano voće i pustite da odstoji u hladnjaku najmanje dva sata ili preko noći. Napunite čašu do polovice mješavinom sangrije, a ostatak čaše napunite gaziranom vodom s okusom grejpa. Ukrasite zvjezdicama anisa, štapićima cimeta, svježim brusnicama i narom.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.