Ukusna domaća pašteta od bakalara s Esplanadinim potpisom, salata od hobotnice, primamljiva salata s rižinim rezancima i kozicama, krem juha od čičoka, quiche lorraine s dimljenim lososom i hrenom, pita s bakalarom, domaći bakalar na bijelo ili crveno, domaća sočna savršeno pečena patka sa zapečenim mlincima i crvenim zeljem, ili pak cijela purica s mlincima i finim krumpirom dauphinoise uz umak od začinskog bilja, rolana teleća plećka, legendarni Esplanadini štrukli zapečeni u finom vrhnju, tradicionalni Esplanadin božićni kuglof sa začinima, sušenim voćem i čokoladom, makovnjača, orahnjača ili neodoljiva selekcija blagdanskih kolačića u pažljivo stiliziranoj ambalaži – zamislite sve ovo na stolu u vašem toplom domu, spremno za posluživanje i gurmansko uživanje. Esplanadin tim vrhunskih kuhara, nakon dobro poznate Esplanadine božićne purice i kolača koji su posljednjih godina bili pravi blagdanski hit među domaćicama, ovog je adventa znatno proširio ponudu narudžbi jela za van.

Božićna kolekcija hotela Esplanade
arhiva hotela esplanade 

- Kreirali smo ponudu u kojoj svatko može pronaći ponešto za sebe, ponudu koja je dostupna gostima svaki dan. Pobrinuli smo se da u ovim novonastalim uvjetima, u kojima ljudi ne mogu ići u restorane i preporučuje se izbjegavanje odlaska u kupnju, ponudimo vrlo jednostavnu uslugu i baš sve za raskošan blagdanski stol kod kuće. Vidimo da postoji povećana potreba za narudžbama, a naša se ponuda svakako ističe pakiranjem, količinom te dobrim omjerom cijene i kvalitete namirnica koje pažljivo biramo. Primjerice, consommé pripremamo već desetljećima po tradicionalnoj recepturi: u juhu dodajemo konjak i čisto meso od buta te kuhamo satima da bi se dobila najfinija koncentracija okusa. Zapečeni Esplanadini štrukli pripremaju se u našoj slastičarnici još od 50-ih godina prošlog stoljeća po istom isprobanom receptu, a u ovoj ponudi imamo i varijantu štrukli s brašnom bez glutena. Vjerujem da smo složili zaista primamljivu kolekciju - istaknuo je Miroslav Jurić, sous chef Esplanadine kuhinje.

Božićna kolekcija hotela Esplanade
arhiva hotela esplanade 

- Postupak narudžbe Esplanade Gourmet kolekcije za van vrlo je jednostavan. Gosti nam se mogu javiti putem telefona, WhatsAppa, Vibera ili e-pošte, izvršiti narudžbu i platiti bankovnom transakcijom ili aplikacijom Keks Pay. Narudžbu mogu preuzeti u dogovoreno vrijeme putem brzog i efikasnog drive-through sustava, bez fizičkog kontakta te uz najviše standarde i stroge mjere opreza. Kada gost stigne svojim vozilom na stražnji ulaz hotela, naše osoblje u kratkom roku dostavlja i unosi u automobil svježe pripremljeno jelo, pakirano u stilizirane kutije. Jednostavno. Za one koji žele potpunu uslugu do svojeg kućnog praga, nudimo specijalnu dostavu limuzinom. Velika je potražnja za našom ponudom hrane za van, a kada je ovako upakirana i jednostavna za konzumaciju, vjerujem da će oduševiti mnoge koji su inače redoviti gosti naših restorana. Blagdanska kolekcija tek je početak i sigurno nećemo stati na tome. Svakodnevno se prilagođavamo situaciji i nastojimo ponudom biti dostupni gostima u ovim novim prilikama - naglasio je Ivica Max Krizmanić, generalni direktor hotela Esplanade.

Božićna kolekcija hotela Esplanade
arhiva hotela esplanade 

Uz tradicionalne kolačiće, u ponudi slatkih Esplanadinih poklon-paketa i ovih je blagdana tradicionalni božićni kuglof sa sušenim voćem, orašastim plodovima i mirisnim začinima, preliven finom čokoladnom glazurom i pakiran u stiliziranu okruglu ružičastu kutiju, kao savršen božićni poklon za voljenu osobu ili poslovne partnere. Ponuda Esplanade Gourmet kolekcije, božićnog izdanja, za vandostupna je svaki dan od 11 do 22 sata. Narudžbe se preuzimaju prema potvrđenom dogovoru u točno određeno vrijeme nakon primljene uplate. Određena jela moguće je naručiti 30-ak minuta prije preuzimanja, a neka složenija jela potrebno je naručiti najmanje četiri sata prije, no iz Esplanade preporučuju da se takva jela naruče barem dan prije.

Božićna kolekcija hotela Esplanade
arhiva hotela esplanade