Zaželjeli ste se finog, gourmet ručka? Delikatese ne pretjerano komplicirane recepture koja, uz to, uključuje morske plodove? Ne brinite, imamo recept za vas. Zapravo, ne mi, nego naš Ivan Pažanin, čiji recept za raviole punjene mesom rakovice sa bisom od kozica donosimo u nastavku.
Sastojci (za 4 osobe)
za tijesto
40 dkg brašna
4 žumanjca
1 cijelo jaje
2,3 žlice maslinovog ulja
po potrebi malo vode
Umijesiti tijesto, ostaviti ga da se odmori na sobnoj temperaturi i onda napraviti raviole.
Punjenje:
10 dkg mesa od grancigule
sol, papar
češnjak
peršin
maslinovo ulje
Meso grancigule začiniti s maslinovim uljem, soli, paprom, češnjakom i peršinom. Sa dobivenom smjesom napuniti raviole i kuhati dvije, tri minute.
Bis:
meso kozica
maslinovo ulje
Za bis od kozica treba prvo meso kozice izdinstati na maslinovom ulju, dodati vode da prekrije meso, pustiti da se reducira do željene gustoće (dodati malo maslaca po potrebi).
Skuhane raviole preliti s bisom i poslužiti. Možete ukrasiti s repom od kozica.
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju